• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Addicted to Life’ met Monique Collignon & Peter Riezebos

  Nieuw is een exclusieve samenwerking tussen modeontwerpster Monique Collignon & kunstenaar Peter Riezebos. Tijdens de opening van de expositie ‘Addicted to Life’ presenteert het duo een een adembenemende combinatie van schilderij en haute couture jurk; waar passie, vuur en creativiteit van de kunst afspat.De expositie wordt officieel geopend door voormalig premier Jan Peter Balkenende op vrijdag 15 december 20.00. Tevens ontvangt hij de eerste officiële Riezebos-zegels van PostNL.

Kunstenaar Peter Riezebos presenteert op vrijdag 15 december zijn nieuwe expositie, “Addicted to Life’, en toont twaalf nieuwe werken. Peter ging een exclusieve samenwerking aan met ontwerpster Monique Collignon. Zij ontwierp speciaal voor de kunstexpositie een haute couture jurk en heren pak, geïnspireerd op het schilderij van Peter, welke hij qua thematiek en ontwerp baseerde op de haute couture en visie van Monique.

Vervolgens ging Peter aan de slag: hij beschilderde de jurk en maakte van een kunstwerk een nog groter kunstwerk. Het resultaat: een explosie van creativiteit, passie een kracht, elkaar geïnspireerd met hun intelligentie en missie. Een gemene deler is de duurzame missie, en ook dit komt terug in hun werken.Monique Collignon heeft als missie duurzaam te produceren. Uiteraard koos de ontwerpster ervoor om de jurk uit stof van Waste2Wear (100% recyclede plastic flessen) te vervaardigen.

Een bijzondere overeenkomst tussen het schilderij van Peter en de jurk: “Er zijn gezichtjes te ontdekken op het kunstwerk van Peter, die ik verwerkte in een elegante kraag, bestaand uit, met de hand gemaakt, zwarte circkels. Als je dit op het duurzame proces betrekt; kan je de ‘closed circkel’ ontdekken.

Duurzaam werken, ontwikkelen en produceren is zo ontzettend nodig, het is belangrijk wereld een stukje beter achter te laten voor de generatie na ons”, aldus ontwerpster Monique Collignon.

Peter Riezebos zal het heren pak dragen ter gelegenheid van deze avond. Het pak zal ter veiling worden aangeboden, en de opbrengt zal ten goede komen aan het Prinses Maxima Centrum, een volledig gespecialiseerd centrum voor kinderen met kanker.

Aanstaande vrijdag zal de haute couture jurk worden gepresenteerd op live model. De bijzondere samenwerking tussen Monique & Peter is te bewonderen op vrijdag 15 december 19.00 – 22.00.

De locatie van de expositie is de Stadhouderskade 42 en is direct gelegen naast het Rijksmuseum:

Peter Riezebos & Van Schaik Art Gallery
Nieuwe kunstexpositie Peter Riezebos
13 december - 13 januari
Stadhouderskade 42 Amsterdam