Boek: Het Nieuwe Kookboek bestaat 70 jaar!
Het gaat om een basiskookboek voor iedere keuken. De uitgever roept vrolijk: "Hoera! Het nieuwe kookboek bestaat dit jaar maar liefst 70 jaar. Dit vinden wij erg bijzonder en we zijn trots op dit jubileum. Het boek is in 1948 verschenen en heeft inmiddels al een 40e druk op haar naam staan."
De inspirator hiervan, H.Toors denkt op 97-jarige leeftijd nog steeds actief mee op culinair gebied. Dit is hét basiskookboek voor iedere keuken! Inderdaad iets om trots op te zijn.
In Het nieuwe kookboek vindt u meer dan 1.000 recepten met een grote variatie: traditioneel en modern en uit eigen land en internationaal. De recepten worden stap-voor-stap beschreven met de ingrediënten in de volgorde van de bereiding.
Hierdoor is het boek ook ideaal voor iedereen die wil leren koken, en het boek wordt dan ook veel gebruikt bij beroepsopleidingen. Maar ook voor de meer ervaren kok geeft het boek veel ideeën voor nieuwe variaties.
Bij de 38e druk zijn de recepten aangepast aan nieuwe kooktrends en inzichten op het gebied van voedingsmiddelen en is het omslag van zestig jaar geleden weer gebruikt. Misschien ergens een leuk geschenk als aanvulling voor iemand in de keuken?
Boek: Het nieuwe kookboek
H.H.F. Henderson, H. Toors, I.J. Ebbelink-Bosch & C. Thijssen
Kosmos Uitgevers