• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

De entertainmentwereld kent licht en schaduw

  Tijdens de uitreiking van de Oscars van afgelopen nacht kwamen veel mooie mensen en hun grootse vakprestaties voorbij. Er werd de lof gezongen ook voor de mensen die achter de schermen een belangrijke bijdrage aan het vak geven. Het is een fantastische belevenis. Dan komt er licht en schaduw voorbij want de films vertellen ons veel over hoe het leven wordt gezien en beleefd door belangrijke creatieve mensen.

Films documenteren en weerspiegelen onze maatschappij maar het is met alles zo: het gáát er wel om HOE je iets ziet. Net als in het echte leven. Het kan ook heel anders zijn dan je aanvankelijk dacht... Of waarvan je echt zeker was... Toch een beetje vertekend voorgesteld misschien?...

Zo wordt er bijvoorbeeld tegenwoordig heel wat gekleineerd in onze moderne geïndividualiseerde maatschappij. Dat zag je ook weer eens goed bij de uitreiking van de Oscars. Mannen die als machtige tirannen worden beschouwd en dan die arme vrouwen die daar totaal aan zijn overgeleverd. En zij ontlenen allen veel zelfvertrouwen aan #METOO Dat is ook prima maar veel verhalen hebben twee en soms meer kanten.

Tijdens de Oscars klom ook een aktivistische actrice Emma Stone op het podium die 'subtiel' de aandacht vestigde op de ongelijkheid in het aantal beloningen van mannen en vrouwen in de wereld van entertainment. Veel mensen in de zaal vonden dat zij gelijk had en applaudisseerden toen heel nadrukkelijk.

Er zijn de laatste jaren verder nog flink wat kanttekeningen en kritische noten geplaatst over het te weinig in de aandacht komen van gekleurde acteurs en actrices. En er zijn dan ook heel getalenteerde mensen op grond van hun huidskleur gepasseerd. En dat is vooral fout als dat gebeurde door akelige alphamannetjes en die ietwat te bijdehandterige topdames.

Het gaat allemaal maar door. Te verwachten valt daarom nog behoorlijk wat kritiek over het uitsluiten van Indiaasche types in grote films en de discriminatie van curvy vrouwen en brede mannen. De boosheid over het gevoel van achteruit gesteld te zijn is alom merkbaar. Er is een tsunami van ontevredenheid en zich tekort gedaan voelen. Dat kan heel terecht zijn maar het heeft ook veel tijd nodig voordat bepaalde aspekten door een breed publiek worden doorzien.

Toch verschijnen er nog steeds actrices in de allermooiste jurken op de rode loper en zij worden begeleid door mannen die zich ook representatief instellen. De vrouwelijke sterren tonen daarbij graag de mooiste sieraden. Zij dragen schitterende oorhangers, halskettingen, armbanden en ringen versierd met prachtige stenen.
Zoals Sare Sampaio, Emily Blunt en Adriana Lima. Zij tonen sieraden van CHOPARD van wit goud uit de “Precious Chopard Collection” met de mooiste peervormige en rechthoekige diamanten gezet in wit goud. Prachtig om te zien want dit edele gesteente is wat het is. En diamanten komen rechtstreeks van de aarde en zijn puur.

FOTO: SARA SAMPAIO DRAAGT DIAMANTEN OORHANGERS GEVAT IN WIT GOUD VAN CHOPARD TIJDENS DE OSCARPARTY....