• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Koninklijke Onderscheiding voor Oprichters DROOG

  De oprichters van Droog, Renny Ramakers en Gijs Bakker, zijn benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau en Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.
Zij kregen de onderscheiding uitgereikt door de waarnemend burgemeester van Amsterdam, Jozias van Aartsen, in de Nieuwe Kerk te Amsterdam.

Ramakers en Bakker zijn oprichters van en sinds 1993 zetten zij Dutch Design op de kaart. De presentatie kreeg de titel Droog omdat het werk betrof waarin het concept belangrijker was dan de vormgeving. Centraal stonden de originaliteit van het idee en de conceptuele, humoristische benadering. Er werd gebruik gemaakt van onorthodoxe materialen en bestaande objecten kregen een andere functie.

Droog is een begrip en heeft zich voortdurend als vernieuwer op de kaart gezet. Het designplatform maakte tentoonstellingen wereldwijd, gaf lezingen, produceerde en distribueerde producten, publiceerde boeken en creëerde een winkel en hotel. Droog reageert al jaren op de nieuwste ontwikkelingen in design met originele en relevante ideeën. Door het opzetten van Droog hebben Ramakers en Bakker Dutch Design onder de aandacht gebracht van een groot publiek.

Door hun werk werd design toegankelijker voor een breder publiek met de missie om vormgeving op een originele manier te verbinden met grotere maatschappelijke thema’s en ontwikkelingen. Door de inzet van Renny Ramakers en Gijs Bakker is Nederland nu een van de meest prominente spelers op het terrein van design.

Deze maand viert Droog zijn 25-jarig jubileum op diverse manieren. In Museum Kranenburgh in Bergen is een overzichtstentoonstelling, Do It Like Droog, met de bekendste producten. Van de minder bekende ontwerpen voor maatschappelijke projecten, waarvan de meeste niet zijn gerealiseerd, is bij Droog in Amsterdam een tentoonstelling See the Past and Enter the Future, nog te zien tot en met 27 mei 2018.

Renny Ramakers werd Officier in de Orde van Oranje-Nassau
De onderscheiding wordt verleend aan personen die zich lange tijd persoonlijk verdienstelijk hebben gemaakt voor de maatschappij, de Staat of het Koninklijk Huis. Het gaat onder meer om de persoonlijke inzet, visie en kwaliteiten. Verder mogen de verdiensten niet alleen belangrijk zijn voor de onderneming, organisatie of instelling waaraan de kandidaat is verbonden. De samenleving moet er baat bij hebben.

Gijs Bakker werd Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw
Voor de Orde van de Nederlandse Leeuw komen mensen in aanmerking met bijzondere verdiensten van zeer exceptionele aard voor de samenleving. Personen die in dit kader een benoeming in de Orde van de Nederlandse Leeuw ontvangen, hebben zich onderscheiden door een uitzonderlijke artistieke prestatie; exceptionele wetenschappelijke (onderzoeks-) prestaties; exceptionele technische innovatie of exceptioneel innovatief ondernemerschap.

AFBEELDING: RENNY RAMAKERS EN GIJS BAKKER  ZETTEN DUTCH DESIGN OOK IN HET BUITENLAND OP DE KAART EN KREGEN DAARVOOR EEN KONINKLIJKE ONDERSCHEIDING... 

ALLE RESPECT EN HARTELIJKE FELICITATIES VOOR DROOG 

Staalstraat 7B - 1011 JJ Amsterdam- Nederland