• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Binnenkort: Facebook als datingapp

  SAN JOSE/CALIFORNIË - De veelbesproken topman van Facebook heeft besloten op Facebook een datingapp te beginnen. Mark Zuckerberg zei dit tijdens de F8 conferentie van digitale ontwikkelaars in San Jose. Er zal nog heel wat ontwikkeld moeten worden voordat hij zijn plannen in de praktijk kan laten doorgaan. Het gaat Niet om een concurrentie met Tinder, Grinder etc. maar de daters moeten wel permitteren dat hun profiel wordt gedeeld. De suggestie is dat er straks partners kunnen worden gezocht voor een stabiele relatie.

Het datersprofiel zal niet zichtbaar zijn voor vrienden maar de voornaam en de foto worden wel gedeeld. Wie hiervoor 'in' is zou dan via een speciale chatruimte -niet gerelateerd aan Messenger- contact met elkaar kunnen zoeken. Wanneer het plan tot uitvoering komt is nog niet bekend.

Een nieuwe dienst hierbij inbegrepen zou kunnen zijn dat men bij opmerkelijke gebeurtenissen -rampzalig naar of juist heel goed- snel met vrienden kan communiceren zodat die acuut op de hoogte zijn van wat er aan de hand is. En voor wie dat wil kan straks ook op Facebook een nieuw Facebook-leven worden gestart doordat Clear History dan de geschiedenis van alle activiteiten kan uitwissen. Iets dergelijks als het verwijderen van cookies in een browser. Dat hééft wel wat want iedereen kan in een situatie komen waarbij bepaalde dingen moeten worden afgeschud toch? Zowel in het echte leven als in je Facebook-bestaan.

Het bruist trouwens van de goede doelen bij Facebook maar "men" -speciaal het Britse parlement - wenst geen herhaling van het gebruik van gegevens van Facebookgebruikers voor de politiek. Dat was niet in orde.

Facebook zegde verder toe meer feitencheckers in te zullen zetten tegen 'nepnieuws'. Mark Zuckerberg dankte Jan Koum van WhatsApp, die besloten heeft om Facebook te verlaten vanwege verschil van inzicht over privacy. Wat betekent deze kennelijk belangrijke gebeurtenis?

Mensen denken altijd dat grote ondernemingen eensluidend iets doen of besluiten. Maar dat is beslist niet waar. In grote organisaties zijn er altijd verschillende groepjes die op bepaalde punten van mening qua strategie verschillen en ook tegenstrijdige doelen na kunnen streven. Je zou een insider moeten zijn om de betekenis van dit vertrek te kunnen duiden.

WhatsApp krijgt verder ook ondersteuning voor videochat voor groepen. Dat zal wel heel veel verandering brengen in de markt voor congressen. Het is de vraag of allerlei hotels en andere organisaties daar zo blij mee zullen zijn. Het lijkt er ook op dat talloze duurbetaalde specialisten en deskundigen het nog drukker zullen krijgen want een gezellig reisje zal heel wat minder voorkomen.

Ook ontvangt Facebook Messenger een volledig nieuw ontwerp. Daarbij zullen privégesprekken en zakelijk overleg geheel van elkaar gescheiden worden. Voor wie aan huis gebonden is of aan kantoor of het bedrijf hoeft er binnenkort ook weinig meer te worden gereisd. Iedereen kan vanuit een klein fort zo'n beetje de wereld regeren.

Of het straks leuker is? Dat is niet de kwestie. Het gebeurt gewoon.

Allerlei niet-parlementaire of naar wij hopen zoveel mogelijk on-politieke instellingen als Facebook nemen qua organisatie en faciliteiten zo'n beetje onze wereld over. Dat is niet tegen te houden. Er is een ouderwetse uitspraak die kennelijk veel onthult: het gaat in deze wereld altijd om de duit en de fluit. Natuurlijk moeten deze grote ondernemeningen van wereldformaat met de duitjes ernstig rekening houden (in de meest letterlijke zin van het woord). Met de datingapp wordt daar de completering aan toegevoegd.

It is all in the game.

FOTO: DEZE PRACHTIGE HARTVORMIGE BLOEMVERSIERING WAS TE ZIEN TIJDENS EEN PRESENTATIE VAN RONALD KOLK COUTURE OP DE KEUKENHOF...