• Art en glamour bij Paul Schulten Couture

 • Sheila’s 45 jarige jubileum show “Gold”

 • Tournée Introdans in Canada en VS

 • 5-Sterren boetiekhotel ‘POST Rotterdam' in historisch postkantoor

 • Award voor coutureshow Addy van den Krommenacker

 • Nederlands Dans Theater 2 lanceert Settle for More

 • Olivia Colman won de Oscar voor haar hoofdrol in The Favourite

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Boek: 'Mijn droom' schreef hij ook voor zijn kinderen

b_250_200_16777215_00_images_boekmijndroom18.jpg'Het is vooral de vaderlijke zorg voor mijn drie kinderen en mijn bezorgdheid over hun toekomst in de Nederlandse samenleving die mij gemotiveerd hebben om dit boek te schrijven. Ik heb het knokken van mijn kinderen gezien. En de tranen van andere moeders van Afrikaanse afkomst over de uizichtloze toekomst van hun kinderen in de samenleving raakten mij diep.'

Dat vertelt Godian Ejiogu, de auteur van het boek: 'Mijn droom.' Het is uitermate pijnlijk en oneervol en zou totaal niet meer nodig moeten zijn dat in deze tijd dit boek nog moest worden geschreven.

Godian Ejiogu is theoloog en pastoraal werker. Hij groeide op in Nigeria en woont nu al lange tijd in Nederland. Met zijn bedrijf PeaceServant zet hij zich in voor een samenleving met gelijke kansen voor iedereen. Met zijn boek wil hij mensen laten zien wat zij zelf er aan kunnen doen als zij lijden door onrechtvaardigheid en antiek koloniaal gedrag wat nog steeds sluimerend aanwezig is in de multiculturele samenleving. "Het gesprek aangaan over racisme en discriminatie is daarbij belangrijk,'zegt hij. 'In dat debat is het uitspreken van een ‘goede wil’ niet genoeg, want geen enkele ideologie laat zich zomaar uitwissen.'

(Redactie: Dat klopt. En je kunt jezelf handhaven door nooit op hetzelfde lage niveau van de agressoren terug te vallen maar je moet wel alert zijn en weten waar je zelf staat.)

Vanuit zijn eigen ervaringen schrijft Godian Ejiogu over actuele thema’s zoals het niet gelijkwaardig erkennen van je naaste in het licht van het evangelie.
‘Dit boek laat zien wat je zelf kunt doen. Je bent niet machteloos. Zie je eigen bijdrage, maak je keuze en bevrijd jezelf.’

Dit boek is een aanrader voor wie andere argumenten zoekt in een van de belangrijkste vraagstukken van onze tijd: de strijd tegen racisme,’ verklaart Nenita La Rose, voorzitter van de Nederlandse Vrouwenraad. Ook de voorzitter Raad van Kerken Amsterdam en van het oecumenisch Drugspastoraat Ruud G. W. Huysmans en Femke Femke Wijdekop, juridisch onderzoeker en expert in milieurecht IUCN NL bevelen het boek van de bezorgde vader en geestelijke 'vader' (hij is immers een Nederlands-Nigeriaanse pastoor) van harte aan.

Dit zijn dan ook mensen die in de haarvaten van onze maatschappij weigeren hun ogen te sluiten voor doorgaans goed verborgen vooroordelen. Zij komen ongetwijfeld te veel verhalen daarover tegen. Verhalen over agressie die voortkomen uit onmacht en gebrek aan zelfrespect wat dan wordt geprojecteerd op anderen.

'De auteur van dit boek is in staat om ons ‘de ander’ nabij te brengen dankzij zijn diepe inzicht in het menselijk hart en levenservaring op twee continenten, ’ zegt Femke Wijdekop.

Boek: Mijn droom
- Op zoek naar een rechtvaardige en vreedzame samenleving-
Auteur: Godian Ejiogu
Uitgeverij Kok (onderdeel van Veen Bosch & Keuning Uitgeversgroep bv)

Boekpresentatie: Woe. 13 juni van 16:00 uur tot ca. 18:30 uur - Inloop vanaf 15:30 uur ( Ru Pare - Chris Lebeaustraat 4 - 1062 DC Amsterdam) 
Gespreksleider die middag is Hans Krikke. Godian Ejiogu gaat tijdens de presentatie van zijn boek in gesprek met: Nenita LaRose, Geeske Zanen, Samuel Lee, Marije Tijssen, Sandra Sawyer, Janneke Stegeman, Frans Daniels en Ugochukwu Ndukaihe.