• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Arthur van Amerongens novelle over 'zijn gekke moeder'

  ALKMAAR – Auteur Arthur van Amerongen (o.a. de Volkskrant en HP/De Tijd) komt dit najaar met de genadeloze novelle: Mijn moeder is gek, die in november bij Pepper Books verschijnt. Hmm... Dat soort boeken... Is dat niet een tikkeltje meer van dat meewarige sorry- genre vol machteloosheid achteraf over reuzen die je zag afdalen tot het hulpeloze kabouterschap? Hoeveel moeders zullen als zij die titel horen daarbij een bitter en vervreemdend gevoel ervaren? (Ik kan me vergissen maar kwam tot nu toe nog weinig boeken tegen met de titel: Mijn zoon/dochter is gek) Of zou je dan te weinig ruimte hebben voor een wederzijdse visie? Een breder inzicht zou een brug kunnen vormen. En dan kan - is het mogelijk- dat alles weer allemaal totaal anders is geworden... 

Er is dus een foto die Arthur van Amerongen altijd bij zich draagt: een strand, een moeder en de kleine Arthur. Hij kijkt tegen haar op. Hij lijkt op haar. Zo trots als hij daarop is, zo beangstigt het hem ook. Zwarte humor, afgewisseld met passages waar de lezer kippenvel van krijgt. Herkenbaar zonder opsmuk. Gewoon zoals het was.

Dit zegt de uitgever Mariska Budding hierover: ‘De eerste keer dat Arthur mij de foto liet zien, vroeg ik hem meteen of hij een boek zou willen schrijven over zijn moeder. Het was de manier waarop hij het over haar had. Dat moest wel een prachtig, eerlijk, rauw, bijzonder, uniek boek worden.’ Zij is bereid al een fragment van deze met spanning verwachte komende enerverende novelle vrij te geven.

Fragment:
...Op haar ziekbed vertelde ma me dat het allemaal heel anders zou worden als ze er niet meer was. Tot haar dood stopte mama me wekelijks geld toe; ze loste mijn schulden af. Ik ben een groot kind, mijn ex-vriendinnen hadden gelijk. Ik woonde praktisch in het sterfhuis waar ze op haar einde wachtte. Het werd bijna lente, ze bloeide nog even op. Ze wilde naar buiten, naar de bloemen in de tuin kijken. Ma schuifelde naar buiten met haar looprek, ik ondersteunde haar. Ik zette haar op een bankje, gaf haar slokjes water.
‘Lieverd,’ zei ze, ‘wie gaat er voor je zorgen als ik er niet meer ben? Is er verder iemand die van je houdt? ’

Over de auteur en zijn opzienbarende carriëre: Arthur van Amerongen schrijft iedere dinsdag zijn geruchtmakende column voor de Volkskrant. Hij was jarenlang correspondent in het Midden-Oosten, werkte onder andere voor Vrij Nederland, Het Parool, De Groene Amsterdammer en de VPRO. Hij schrijft iedere week een column en de maandelijkse rubriek GHB Hiltermann in HP/De Tijd.

Eveneens: Arthur won de Nipkowschijf en de Prijs voor de Dagbladjournalistiek. Zijn roman Brussel: Eurabia werd genomineerd voor de AKO Literatuur Prijs. In 2017 publiceerde hij samen met Rob Hoogland het succesvolle: Het Grote Foute Jongens Boek.

Boek: Mijn moeder is gek
Uitgave: Pepper Books
Auteur: Arthur van Amerongen
Verschijnt november 2018

FOTO: AUTHENTIEK DOCUMENT MET MOEDER EN ZOON OP HET STRAND...