• Art en glamour bij Paul Schulten Couture

 • Sheila’s 45 jarige jubileum show “Gold”

 • Tournée Introdans in Canada en VS

 • 5-Sterren boetiekhotel ‘POST Rotterdam' in historisch postkantoor

 • Award voor coutureshow Addy van den Krommenacker

 • Nederlands Dans Theater 2 lanceert Settle for More

 • Olivia Colman won de Oscar voor haar hoofdrol in The Favourite

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Ali B op volle toeren bij Ronnie Tober

b_250_200_16777215_00_images_ronnietoberjan.jpg  Gisteren om 19.25 luisterde Ali B en bevriende rapper -voetballer Mitchell Priester naar een voor hun onbekende zanger. In het bekende tv-programma Ali B op volle toeren maakt Ali B met een bevriende artiest uit zijn generatie een nieuwe hit en een rap van een gouwe ouwe... De muziekiconen van toen ontmoeten daarvoor de rappers van nu. Beide muzikale richtingen doen hun super-best om elkaars stijl te introduceren bij een geliefd eigen lied.

Ali B op volle toeren is een Nederlands televisieprogramma van de AVROTROS dat al heel lang succesvol is. Het wordt sinds 2011 wordt uitgezonden. Daarvoor was het een topprogramma van de TROS waarin Nederlandstalige muziek centraal stond.

Gister bracht Ali B met zijn vriend-rapper-zanger Priester een bezoek aan Ronnie Tober. Hij hoorde voor zomaar iemand via een CD zingen en overlegde met zijn vriend van wie de stem zou kunnen zijn. "Het klinkt naar oude filmmuziek waar mensen plotseling samen gaan dansen..." "Swingend... ja... Zou niet weten wie... "hoor je hoe hij over die aardbei zingt?" "

Groot publiek hoor je wel en toch... hij likt bijna zijn lippen af tijdens het zingen...""Precies. Dit is een echte ladysman..." " Precies. Kan niet anders. Een echte ladysman... Hoe heet hij... Ronnie Tober?""Had jij al eens van hem gehoord? Laten we die ladysman opzoeken." De auto in...

Als het tweetal aankomt wordt het zo vriendelijk ontvangen. Ze zijn ook zeer verrast als ze horen dat Ronnie Tober ooit in Amerika woonde en daar zo'n bekende zanger was. "Hij zong voor twee presidenten. Hoorde je dat?""Ja. Ik werd er nerveus van. Zo'n grote artiest en dan zo bescheiden gebleven."

Ronnie Tober heeft ook in Nederland als zanger nu nog steeds de nodige bekendheid en treedt herhaaldelijk op. Eerder werd hij al benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg een Gouden Eeuw Oeuvre Award voor zijn werk. En is onder meer Ambassadeur van de Royal Catwalk.

Nu vernemen zij ook dat hun 'ladysman' al 43 jaar getrouwd is met zijn Jan. Ronnie Tober vertelt hun ook dat hij jaren geleden de ziekte kanker heeft gehad. Heel erg was dat. En hoe goed Jan zijn man toen voor hem gezorgd heeft. Daarna besluiten zij om Ronnie's hit Breng die rozen naar Sandra in hun stijl een re-make te geven. Ronnie Tober gaat gauw naar de bloemist en geeft zijn vriend een boeket rozen om hem helemaal in het nieuwe projekt te trekken want ook voor deze geroutineerde zanger is het wel een dingetje om zich overtuigend in de nieuwe tijd neer te zetten.

Hij doet dat met verve maar zonder schelden en ordinaire bewoordingen. "Mijn moeder zei al dat zoiets verwijst naar gebrek aan vermogen om je goed te uiten."
Hij wordt bij de voorbereidingen fantastisch bijgestaan door zijn vrienden. Dat geldt overigens ook voor Ali B die met zijn muzikale companen met onder meer zijn vriend Dutch hard aan het werk gaat. Het resultaat van deze persoonlijke interpretatie aan twee kanten is ontroerend en wordt verbluffend goed.

Ali B en zijn team hebben "Sandra" een nieuw naughty karakter meegegeven met leuke woordspelingen. Ze zingen en spelen zo intensief en meeslepend dat Ronnie Tober en zijn Jan de Man (zoals Ronnies Vriend door Ali B wordt betiteld) er ontzettend blij van worden.

Hetzelfde geldt voor Ali B en Mitchell Priester de voetballer en tegelijk zanger-rapper. Ronnie Tober zingt een markante tekst. Voor Ali B en voor Priester die moeilijk kan kiezen of hij voetballer of zanger de voorrang moet geven. In het lied zegt Ronnie: Mitchell Priester je blijft voor mij de Ster... Mooi gezegd.

En ook:
Dromen kun je bewaren-
Verstop ze in je hart-
Gebruik ze bij een nieuwe start-

Het klinkt muzikaal en recht uit het hart. Ali B en de rapper reageren vol respect. De rapper zegt: "Ik heb er geen woorden voor. In positieve zin..."