• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Muziektheater De Ontdeckingh: over Helden en Huichelaars

  ENKHUIZEN - Van vrijdag 17 augustus t/m 1 september zal het muziektheaterspektakel De Ontdeckingh’ worden opgevoerd aan het IJsselmeer in Enkhuizen. Dit openluchttheater vertelt het op feiten gebaseerde verhaal van twee Enkhuizer ontdekkingsreizigers, die aan de basis hebben gestaan van de rijkdom in Holland in de Gouden eeuw.

Met 50 professionele en amateurspelers, prachtige muziek van Tim Knol, een ingenieus decor en een gezellig festivalterrein kan dit een interessant avondje - uit worden. Wie spelen er in en waar gaat het verhaal over?  Er werd veel drukte gemaakt over de Acte van Verlatinghe die in 2017 is uitgeroepen is tot pronkstuk van Nederland. Maar wat is de achtergrond daarvan? En welke rol speelde het rijke Enkhuizen daarin? Veel historici puzzelen over de betekenis van wat Enkhuizen heeft in beweging gebracht want ... wat zou er gebeurd zijn als Enkhuizen niet vrijwillig als eerste stad voor de Prins had gekozen?

Of als geuzenleider en burgemeester van Enkhuizen Diederick Sonoy en zijn mannen niet hadden gevochten tijdens de slag om de Zuiderzee en de dijken niet zouden zijn doorgebroken bij Alkmaar waarmee de stad ontzet werd? Juist door die beide gebeurtenissen verloren de Spanjaarden en daarmee ook de inqusitie hun grip op de Noordelijke Nederlanden. Hier werd de basis gelegd voor de Republiek der Nederlanden en kwam er ruimte voor andersdenkenden, waar Jan Huygen van Linschoten een prachtig voorbeeld van was.

Muziektheater De Ontdeckingh geeft een inkijkje in het leven van de grootste twee ontdekkingsreizigers van Enkhuizen in de 16e eeuw: Jan Huygen van Linschoten en Dirck China. Op ludieke wijze wordt een beeld geschetst van Enkhuizen uit die tijd; op macht beluste gluiperige koopmannen, vrouwen van lichte zeden die daar niet voor onder doen, roddeltantes, dronken zeemannen en veel meer. Knokpartijen om onder de onderdrukking van de Spanjaarden uit te komen. Het ontdekken het menselijk lichaam door te snijden in lijken. Toestanden, toestanden volop...

Maar ook romantiek, heimwee en innerlijke tweestrijd. En prachtige beelden van de reizen van Jan Huygen van Linschoten en Dirck China. Een overdonderende voorstelling. Maar uiteindelijk gaat de Ontdeckingh over eeuwige vriendschap. En zelf ook nog over hoe handig iPads eigenlijk zijn…

De hoofdrollen in De Ontdeckingh worden gespeeld door Jeroen C. Molenaar, Ian Bok, Megan Roele, Willemijn Maandag en Boy Ooteman.
Concept en productie van de Ontdeckingh is in handen van Frans van Leeuwen. Regie Esther Lagerweij en tekst Annet Langedijk-Mazereeuw en Dick Feld.

De Ontdeckingh staat met 14 voorstellingen aan de Kooizandweg in Enkhuizen voor een onvergetelijke beleving aan zee, zowel in het openluchttheater als op het festivalterrein.

En de scheepskoks toveren desgewenst met verse producten een heerlijk scheepsmaal op tafel. Ook zijn er tal van speciale arrangementen en activiteiten op het festivalterrein en in de stad.

Voor kaarten en informatie: ontdeckingh.nl