• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Ontwerp Rotterdams architecten voor BredaPhoto Festival

  MVRDV is een Rotterdams architectenbureau dat het ontwerp bedacht voor een heel apart paviljoen voor het internationaal bekende BredaPhoto Festival. Het gaat een architectonische ingreep worden op de Chassé Promenade die de foto-expositie als een heel andere ruimte rond het werk van de aanwezige fotokunstenaars zal omlijsten.

Soms spreken mensen door wat zij uitdragen via hun camera. Van 5 september t/m 21 oktober vindt de achtste editie plaats van het BredaPhoto Festival plaats waarop je dat volop kunt zien. Ruim vijfenvijftig gevestigde namen en toptalenten exposeren op vijftien binnen- en buitenlocaties in het historische centrum van Breda en het hippe Belcrumgebied. In samenwerking met het Rotterdamse architectenbureau MVRDV bouwt BredaPhoto een foto-expositie-paviljoen op de Chassé Promenade. Bezoekers kunnen The Infinity Path bewandelen en van verschillende kanten de fotografie in het paviljoen bekijken.

Het tweejaarlijkse BredaPhoto Festival toont het beste van de internationale, hedendaagse fotografie. Gerenommeerde kunstenaars exposeren zij aan zij met een nieuwe generatie. Het thema van de achtste editie is To Infinity and Beyond. Maar het festival wil op een artistiek innovatieve en uitdagende manier fotografie ook presenteren in samenhang met andere kunstvormen. Meest recente voorbeeld hiervan is een door MVRDV ontwikkelde landmark op het Chassé parkeerdek.

Het Chassé parkeerdek is al jarenlang het centrum van het festival met hoge steigerconstructies waarin XXL-foto’s werden gespannen. Dit centrum krijgt een opvallende make-over waarmee het Chassé parkeerdek nog meer dan voorheen het spraakmakende middelpunt van het festival wordt. Het zal er heel apart gaan uitzien in samenwerking met het architectenbureau MVRDV.

Dat is één van de grootste bureaus van Nederland met een stevig internationaal trackrecord, dat elke vraagstelling steeds weet te vertalen in een origineel spraakmakend ontwerp. Voorbeelden? Denk aan de Markthal in Rotterdam, de Skygarden in Seoul en de Tianjin Binhai Library.

MVRDV ontwierp ook The Infinity Path. Een tijdelijk openluchtmuseum, een architectonisch commentaar en een tijdelijk landmark voor Breda. The Infinity Path beslaat de hele omvang van het plein op de Chassé Promenade. De open structuur – het paviljoen heeft geen dak – geeft met zijn wanden ruimte aan de fotografie van het festival.

Totaal wordt de installatie zo’n 500 meter lang; het hoogste punt is 6 meter. Daarmee is The Infinity Path ook een echte attractie: een uitkijkpost waar het publiek op kan lopen om de werken vanuit een heel ander perspectief te bekijken. MVRDV deed dat eerder met De Trap bij het Centraal Station in Rotterdam, wat tot een stormloop leidde van bezoekers. Het moet wel heel opwindend zijn geweest om dit allemaal uit te denken en te becijferen hoe dit concreet tot stand kon worden gebracht.

De installatie in Breda maakt de bijzondere architectuur van het plein zichtbaar, door de patronen en glooiing van het plein te volgen. MVRDV voegt als het ware een derde dimensie toe aan het lijnenspel van het oorspronkelijke ontwerp van het plein, gemaakt door West 8. Normaal gesproken is dit patroon van lijnen alleen zichtbaar als je van bovenaf op het plein neerkijkt, maar nu wordt het ontwerp letterlijk opgetild en zichtbaar gemaakt.

De lijnen vormen hierdoor de wanden van een tijdelijk Bredaas fotomuseum zonder dak. Als je van architectuur houdt zou je er zelf naar moeten gaan kijken.
BredaPhoto festival is het grootste fotofestival van de Benelux. Het wordt door de gemeente Breda gezien als een van de parels van Cultureel Breda. City Marketing is voornemens het festival in de internationale profilering van Breda een vooraanstaande plaats te geven.

The Infinite Path laat zien hoe de stad, het bedrijfsleven en culturele organisaties gezamenlijk werken aan een Breda dat kwaliteit én toegankelijkheid, nationaal én internationaal, innovatie én traditie, top én talent samenbrengt en verbindt. Dat is een manier van denken die past bij gezond verstand en intuïtie passend bij mensen die in teamsfeer kunnen werken met gevoel voor een toekomst vol vitaliteit. Dat geldt eveneens voor het bedrijfsleven in Breda en Brabant dat hier steun aan verleent.

...BREDA BRUIST VAN ENTHOUSIASME OVER WAT ER WORDT GEBOUWD VOOR HET 2-JAARLIJKSE BREDAFOTO FESTIVAL MET EEN SPRAAKMAKENDE EN CREATIEVE SFEER... MAAR JE MOET HET ZÉLF GAAN ZIEN OM HET TE BEOORDELEN...