• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Yolande Steenhuis : Een boeiende tijd en een heerlijke zomer...

  Zij stond jarenlang pal voor iedereen en regelde van alles bij een groot dagblad waar ik haar ontmoette en graag beter wilde leerde kennen. Yolande Steenhuis wist zich opvallend effectief te handhaven in een complexe periode waarin veel mannen tamelijk nerveus en kritisch reageerden op 'de werkende vrouw. '

Dat kon ook toen al heel anders zijn en dat gold wel voor onze wel vooruitstrevende partners en onze zelf gekozen vrienden. Maar het was een gedeelde ervaring in het dagelijks leven dat wij wel degelijk wisten dat wij regelmatig in ons werk de nodige onuitgesproken vooroordelen tegenkwamen. In onze artikelen gesprekken over 'hoe mensen de lange hete zomer ervaren' reageert Yolande Steenhuis heel onbekommerd. Ze is net terug uit Amerika en vindt het hier aangenaam in de lange warme zomer.

Yolande en haar partner Herman Steenhuis zijn gek op reizen. Ze hebben veel belangstelling voor volken en landen en reizen regelmatig de hele wereld door. Dat zorgt voor veel afwisseling in hun leven. Yolande woont als zij weer thuis is in het bosrijke Gooi waar zij regelmatig hard loopt.
"Nee... Ik kijk niet graag en niet lang achterom. Ik heb altijd full time hard gewerkt," zegt ze. "Nu is de periode aangebroken om waar het mogelijk is van deze tijd te genieten."

Full time... Dat zeg je er wel enigszins nadrukkelijk erbij...

"Je weet dat het voor hard werkende vrouwen toen ook al lang niet altijd makkelijk was... Je had ze moeten horen toen ik volgens bepaalde figuren mijn kind in de crêche 'wegstopte' wat zo ongeveer als een doodzonde werd beschouwd. Dat kunnen de meeste mensen van nu zich nauwelijks meer voorstellen."

Nee. Zeker niet. Het was heel stoer dat je toch doorzette. Waarom reageerden mensen toen toch zo negatief...

"Dat is een vraag waar ik niet eens antwoord op zou willen geven. Het kwam er op neer dat voornamelijk mannen hoorden te werken. De hele dag door. ZIJ zat dan thuis met de spruiten precies zoals dat hoorde. En bepaalde vrouwelijke partners met zogenaamde 'rugklachten' werden dan vrolijk afgekeurd en kregen daarvoor vlotweg de nodige financiële ondersteuning. Terwijl ik de hele dag werkte mocht ik vernemen hoe deze Wel Goede Moeders met hun treurige wel en wee nu op ballet zaten en tennislessen volgden."

Heel uitgekookt. Wat een idiote beslissingen werden er toen genomen. En wij werden 'éng' genoemd. Soms herinner ik me die onzichtbare tegenwerking nog wel. Daarmee in vergelijking is alles stukken beter geworden. En heb je nu toch wel een heel fijne tijd...

"Ik tel dagelijks mijn zegeningen maar ik heb ook totaal geen spijt van mijn harde werk vroeger. Daar heb ik heel veel door geleerd hoor. Iedereen moet altijd blijven leren... Dat gaat het hele leven door. Bovendien zegt men altijd: Van werken word je niet oud..."

Relatief waar. Dat zou je van jou tenminste kunnen aannemen... Behalve als je echt totaal geen plezier in je werk hebt. Afgezien daarvan zijn er tegenwoordig toch veel ouderen en ook jongeren die het ook mentaal heel moeilijk hebben met deze lange hete zomer. Zij gaan door een eenzaam traject en dat is niet makkelijk...

"Iedereen is wel eens eenzaam,"zegt Yolande nadenkend. "Maar je moet proberen met een open vizier in het leven te staan. En als je wat ouder bent of meer ervaren niet alles beter te willen weten... Ben jij nooit eens eenzaam?"

Absoluut. Maar ik heb er nu eenmaal geen tijd voor...
"Mensen moeten ook zelf meer op zoek gaan naar leuke dingen al zien anderen daar soms misschien totaal niets in. Doe waar je zin in hebt. Als je open-minded bent ben je daardoor ook heel benaderbaar voor anderen en komen er vanzelf contacten en leuke gesprekken tot stand."

Voor sommige mensen is dat moeilijk. Zij uiten zich niet zo makkelijk of zijn bang dat anderen op ze neerkijken...
"Dat komt voor maar verwaande mensen zijn juist zelf heel onzeker. Dat moet je doorzien. Daarom doen zij uit de hoogte. Sommige mensen doen ook een beetje overdreven interessant. Je komt van alles tegen als je ervoor open staat. Dat kan je ook heel okay verrassen. Bovendien is deze zomer toch alleen al een zomer om ongelooflijk van te genieten. Warm maar niet benauwd. Met een verfrissend koel briesje. Helaas... Laat maar zitten. Voor sommige mensen is het ook never-nóóit goed."