• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

‘De Ontdeckingh’ wordt groots opgezette produktie

  Zaterdag 18 augustus aanstaande vindt de première plaats van ‘De Ontdeckingh’. Een groots opgezette produktie aan de boorden van het IJsselmeer... Daar verrijst een 16e-eeuws ommuurd plein, met een enorm decor en tribunes die plaats bieden aan 1400 bezoekers per voorstelling.

Het theaterspektakel De Ontdeckingh vertelt het verhaal van Jan Huygen van Linschoten, een bedrijfsspion avant la lettre. Hij kopieerde de lucratieve handelsroutes van de Portugezen naar de oost. Zijn vriend Dirck Gerritsz. Pomp (1544-1608) was zeevaarder, ontdekkingsreiziger, koopman en één van de eerste Europeanen die China en Japan bezocht.

Vandaar ook zijn bijnaam ‘Dirck China’. Met hun bravoure, intelligentie, doorzettingsvermogen en vooral hun eeuwigdurende vriendschap hebben ze Holland stinkend rijk gemaakt. 'De Ontdeckingh' is een verhaal vol kleurrijke figuren, zoals machtsbeluste gluiperige koopmannen, roddeltantes, dronken zeelui en vrouwen van lichte zeden.

Het theater is gebouwd door gerenommeerde bedrijven met de medewerking van tientallen vrijwilligers. Het is een fantastisch spektakel en het staat bol van technische hoogstandjes. Mooi dolby surround geluid, 30 microfoonzenders, 28 speakers, twee enorme videobeamers van 32.000 lumen met eigen koeling (!). Niet te vergeten 3745 meter stroomkabel, 944 meter datakabel... Houd u het nog vol mee te tellen? ...5443 meter steigerpijp, 189 lampen en ga zo maar door. Spel, muziek en beeld komen bij elkaar. De achterkant van het decor is een vernuftig stuk techniek. De spelers worden deel van de animaties die worden geprojecteerd op een scherm van 18 meter breed en 6 meter hoog. De animaties gemaakt van onderdelen uit oude schilderijen dienen daarbij als digitale decorstukken.

‘Sommige schuiven ook in en over elkaar heen, waardoor beweging en diepte in het decor ontstaan en waar de spelers zich tussenin bewegen. Het is eigenlijk net alsof je honderd toneelknechten tegelijk aan het werk ziet in een theater uit de 18e eeuw, die met decorstukken schuiven. Een heel bijzonder schouwspel wat je gezien moet hebben’, aldus conceptbedenker Frans van Leeuwen.

Het wordt een extra feestelijke première met singer-songwriter Tim Knol en de gevierde en veelzijdig getalenteerde acteur Alfred van den Heuvel als spreekstalmeester. De avond wordt geopend door Drs. Stef Blok en producent Frans van Leeuwen, beiden inwoners van Enkhuizen. Veel bezoekers kijken uit naar het optreden van componist Tim Knol die aansluitend aan de voorstelling een aantal songs ten gehore zal brengen in de Herberghtent op het festivalterrein.

Ook Megan Roele en Rhythm Haakman zullen ook optreden. Rhythms leven staat in het teken van muziek en Megan speelt Trijntje Simons in De Ontdeckingh. Beide zijn jonge muzikale talenten, die vrijwel geheel op hun gehoor spelen. Minstens even boeiend is het optreden van ruim 50 (amateur) spelers die staan te trappelen van ongeduld om het mooie resultaat van al dat repeteren te laten zien. Wat een intense sfeer zal dat ten gevolge hebben!

De hoofdrollen zijn in handen van bekende profs. Spelers als Jeroen C. Molenaar (bekend van o.a. musical de Gelaarsde kat), Boy Ooteman (bekend van o.a. musical Soldaat van Oranje), Ian Bok (speelde Claus in de serie Beatrix, Oranje onder vuur), Willemijn Maandag (o.a. musical My Fair Lady) en Megan Roele (zangdocent).
Er worden 14 voorstellingen gegeven.
 

FOTO: SPANNING VOOR DE PREMIÉRE QUA VOORBEREIDINGEN EEN VEEL OMVATTENDE GROOTS OPGEZETTE PRODUKTIE MAAR HET ENTHOUSIASME VAN DE VELE MEDEWERKENDEN SPÁT ER AF...