• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Multiculti kapper Charlton Ximenes: best druk

Hij kwam als student in 1993 in ons land vanuit Brazilië waar hij literatuur studeerde aan de universiteit in Recife. Charlton Ximenes logeerde toen bij een vriend en reisde wat door ons land toen hij plotseling zijn grote liefde ontmoette. "We zijn nu al 23 jaar bij elkaar en heel gelukkig. Ik ben getrouwd met een Nederlander. Of hij ook creatief werkt? Hij is bankier.

Het heeft natuurlijk enige tijd geduurd voor ik de Nederlandse taal goed geleerd had en in die periode ben ik maar doorgegaan met wat thuis in Brazilië ook al mijn hobby was. Ik was nog heel jong-een jaar of 11 - toen ik het haar van wat schoolvriendinnetjes begon te knippen. Dat ging me vreemd genoeg direct heel goed af..."
Later vroeger familieleden die dat zagen - en weer later zijn grote vriendenkring Charlton Ximenes ook- om hun een knipbeurt te geven.

Zo ging het ook in Nederland. Hij begon de Nederlandse taal te leren maar dat was nogal een klus. Ook werkte hij een tijdje in een hotel maar vond dat een te zakelijk georiënteerde omgeving. Ergens wilde hij zijn leven graag creatief op de rails zetten. En toen kwam het idee een 2-jarige kappersopleiding te volgen. "De theorie was niet makkelijk voor me door het taalverschil. Maar de medeleerlingen zeiden vaak heel verbaasd: Jij hoeft geen praktijk meer te doen want je kent het vak al door en door..."

Kapper Charlton Ximenes moet daar om lachen want hij is iemand die overal en altijd in zijn kappersvak nieuwe dingen probeert op te pakken. "Dat vind ik inspirerend. Ook natuurlijk gedurende die opleiding. Het kappersvak evolueert momenteel razendsnel en er zijn steeds meer nieuwe methodes om te werken. Je moet zorgen op de hoogte te blijven. Er zijn veranderende technieken en heel knap ontworpen haarverzorgingsmiddelen..."

Kappers hebben tegenwoordig een heel speciale belangrijke plek in het leven van de meeste vrouwen en ook bij veel mannen...

"Dat blijkt want sommige kappers zijn ook beroemd. En hebben zelfs sterallures." Daarvan blijft kapper Charlton Ximenes echter ver weg. Integendeel. Hij deelde aanvankelijk de kapperszaak met een eveneens Braziliaanse kapper Renato die anderhalf jaar geleden naar Spanje vertrok. In 2000 opende hij zijn nieuwe kapperszaak aan de Bilderdijkstraat 145 in Amsterdam. in zijn team nam hij eveneens een kapster en een kapper/visagist op en hij hoefde nooit reclame te maken.

"Wij hebben een multiculti aanpak. In Brazilië leerde ik al mensen met een verschillende achtergrond met diverse haarsoorten knippen. Wij zijn niet alleen goed in Europees haar maar minstens even vakbekwaam als het Afrikaans of Zuid-Amerikaans haar betreft. Het haar van mensen die geboren zijn in andere culturen vraagt heel andere kniptechnieken en ook andere verzorgingsadviezen."

Wat voor verzorgingsadviezen?

"Bijvoorbeeld een kerstinebehandeling of het gebruik van bepaalde shampo's. Veel mensen weten dat en vertellen dat door."
Er zijn ook mensen met heel dun haar. Wat doe je dan? "We proberen het heel mooi te knippen. Maar als ze vragen of ik het meer volume kan geven moet ik ze teleurstellen. Ik ben een kapper en geen tovenaar. Helaas ben ik geen Hans Klok."

Soms worden er wel eens haarstuken onzichtbaar in het haar aangebracht... "Dat doen we niet want dat vinden we te heavy voor het haar. "

En behandelt u tieners die hele opvallende kleuren willen en gekke kapsels? "Doen we ook. Natuurlijk. Er zijn trouwens ook heren die dat vragen. Ik heb zelf mijn haar een tijd geverfd in allerlei te gekke kleuren maar nu ben ik grijs. Daar ben ik ook blij mee. Als ik vroeger in die tijd bijvoorbeeld knalrood of witblond haar had wilden sommige klanten dat ook."

U heeft veel Braziliaanse klanten maar ik zag net ook een blondine uit Tsjechoslowakije de zaak verlaten en een dame uit China ... " We hebben een leuke klantenmix. Doordat we ook graag gewone of bekende mensen mooi maken voor een fotoshoot of een bepaald evenement tref je bij ons allerlei landen. We stellen ons heel multiculti op. Dat past ook prima bij de grote diversiteit van de Nederlandse cultuur."

FOTO: MULTICULTI KAPPER CHARLTON XIMENES GEEN RECLAME WEL HEEL DRUK...