• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Hyper-super GOGBOT-Festival wordt dolle boel

  ENSCHEDE - Hoe vooruitstrevend mag Enschede zich noemen nu daar al weer voor de 15de keer op donderdag 6 september het GOGBOT Festival om 20.00 uur op de Oude Markt wordt geopend? Een in onze ogen hyper-super festival met onder meer een 5-koppige robotband!...

Te-gek maar het imago van Enschede is toch al enige jaren totaal ontwaakt en vernieuwd in vergelijking met hoe er vroeger over deze stad in ons land werd gedacht en gesproken. Er wordt nog steeds in een beroemd Nederlands lied naar Enschede verwezen als een miezerig provinciestadje maar wát een verrassing... (Dat soort duffe stadjes bestaat tegenwoordig overigens bijna niet meer.)

Het GOGBOT - festival presenteert kunst, muziek en creatieve technologie. De de 15e editie brengt spectaculaire acts en installaties. Daar moet je van houden natuurlijk. Het festival duurt van 6 - 9 september 2018.

Er zijn internationale primeurs aanwezig en heel veel jong talent. Het programma is duizelingwekkend vol. Je moet gewoon ter plekke je eigen genre leerzame entertainment selecteren uit.... Hou je vast... Vier lange dagen en nachten met exposities, live acts, symposia, talks, lectures, awards, cinema, workshops, parties en meer.

Er is wel een centraal thema voor GOGBOT 2018. Dat is FUTURE FLASH 200, From Frankenstein to Hyperbrain. GOGBOT flitst terug naar het jaar 1818 toen Mary Shelly haar roman Frankenstein schreef, de geboorte van de cyborg, maar kijkt vooral kritisch naar de toekomst, nu onze wereld steeds sneller wordt aangejaagd door Artificial Intelligence (A.I.), robotics en human enhancements.

Programma openingsavond donderdag 6 sept. (Oude Markt): 20.00: Officiële opening + Uitreiking Youngblood Award en CreaTE Award - 20.30: Delta Tune- 21.00: Tatsuru Arai - 21.30: Bas van Koolwijk - 22.00: Symphony of Fire  - 22.30: COMPRESSORHEAD- 23.00 - 04.00: Start afterparty @ voormalig ATAK met o.a. Moritz Simon Geist en Rotor Militia. 

Dit mag je daar niet missen als je midden in onze digitale tijd staat. Hoogtepunt van deze jubileum editie is COMPRESSORHEAD. Deze vijfkoppige robotband met 350 kg zware singbot uit Berlijn speelt met nano-precisie dagelijks twee sets op de mainstage van het festival. De band speelde al in wereldsteden als Moskou en New York en trad in Los Angeles op met Courtney Love - weduwe van Kurt Cobain – en beleeft tijdens GOGBOT in Enschede een heuse Nederlandse première, ook tijdens de openingsavond op donderdag 6 september.

Andere highlights zijn de Chinese Lu Yang, de New York-based digital artist Sam Rolfes en natuurlijk nog legio andere artiesten. GOGBOT is een uniek laagdrempelig festival met overdag vrij toegang. Op donderdag, vrijdag en zaterdag zijn er na het programma op de Oude Markt verschillende feesten in het voormalig ATAK-gebouw.

GOGBOT 2018 FUTURE FLASH 200 - From Frankenstein to Hyperbrain powered by Mondriaan Fonds, Fonds 21, Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds Podiumkunsten, Provincie Overijssel, Gemeente Enschede, Universiteit Twente, Creative ICT, Curious Inc.
 

FOTO: DE 5-KOPPIGE ROBOTBAND (!) COMPRESSORHEAD SPEELT MET NANO-PRECISIE OP DE MAINSTAGE VAN GOGBOT 2018. DAT VALT GELUKKIG VAN ONZE MENSELIJKE MUSICI NIET TE VERWACHTEN... MAAR SO WHAT...