• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Internetbelasting voor internetreuzen?

  Het speelt zogenaamd in Groot-Brittannië maar de gedachten hierover leven in elk land: de oppositiepartij Labour is druk met het overwegen van een mogelijke nieuwe inkomstenbron. Internetreuzen als Google en Facebook zouden daarvoor in Groot-Brittannië extra belasting gaan betalen. Is dat right?

Die extra taks moet dan gebruikt worden om onafhankelijke media te helpen financieren. Volgens Reuters wil oppositiepartij Labour daartoe een voorstel indienen. Partijleider Jeremy Corbyn heeft namelijk geconcludeerd dat de techbedrijven steeds meer het publieke debat beheersen. (Tenminste als als er geen tegen-maatregelen worden genomen).

Nu komen we op een belangrijk gedachtenbeeld dat in alle landen van de wereld met internet -nagenoeg overal dus- de traditionele en huidige maatschappij op indringende wijze verscheurt. Blijft de zo gemakkelijke digitale communicatie onze levensstijl steeds verder domineren? Worden onze geprinte documenten, boeken, afbeeldingen, brieven en formulieren totaal weggedrukt door abstracte niet fysiek aanwezige voorstellingen?

Lekker zelf een boek vasthouden en de heerlijke geur van de bladzijden opsnuiven is er straks dan niet meer bij. Politicus Hans Wiegel heeft juist in een column in de Telegraaf gemeld dat hij zich als digibeet heel goed voelt. Hij wel. Met zijn telefoon en fax en papieren formulieren regelt hij alles anti-digi. Voor absolute digitale niet te negeren nooddruftige mails van mensen die net doen of ze niet weten dat hij nooit mails leest heeft hij - hoe benijdenswaardig - alsnog hulp van zijn secretaresse.

Er zijn nogal wat mensen zoals deze digibeet die het niet nodig vinden om zich gek te laten maken omdat iedereen elkaar nadoet en het ongelooflijk moeilijk is je daar aan te onttrekken. Vooral voor jongeren die midden in de maatschappij staan is het compleet onmogelijk om als digibeet de wereld in te gaan. De mogelijkheid wordt niet eens overwogen.

Internet heeft zoveel impact op onze moderne levensstijl. Al kun je je ook heel goed voorstellen dat er tegen internetverslaving moet worden gestreden. (Is het niet zielig dat zoveel mensen zich in een internetbubbel opsluiten in plaats van met echte mensen om te kunnen gaan?)

Labourman Jeremy Corbyn hekelt de enorme rijkdom van de internetgiganten die “putten uit onze gedeelde digitale ruimte”. De nieuwe “mediabelasting” zou ten goede moeten komen aan de publieke omroep, zodat deze meer middelen heeft om de concurrentie aan te gaan met partijen als Google, Netflix, Amazon en Facebook.

De heffing moet daarnaast ook de onderzoeksjournalistiek bevorderen. En juist die laatste suggestie zou niet door alle politici met gejuich worden ontvangen.

...VAN HETZELFDE ABSTRACT EN OOK FYSIEK AANWEZIG SAMEN BEHOUDEN IN DEZELFDE RUIMTE VERGT VEEL ENERGIE...