• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Eis aan PRADA: ga bontvrij

  Bont voor Dieren en Fur Free Alliance starten wereldwijde campagne tegen Modehuis Prada dat zij ervan willen overtuigen dat ook zij bontvrij moeten werken. Het is hoog tijd dat Prada zich aansluit bij modehuizen als Gucci, Versace, Armani, Michael Kors en Donna Karan. Zij gaven net als HUGO BOSS al eerder gehoor aan de oproep en kozen voor een bontvrij beleid. De campagne loopt tijdens de edities van de fashion week in New York, Londen, Milaan en Parijs.

Bont voor Dieren directeur Nicole van Gemert: "In de vele gesprekken die gevoerd zijn hebben we Prada niet kunnen overtuigen dat de martelmode van bont niet meer van deze tijd is. We grijpen nu dus naar het machtigste wapen dat we hebben: de consument. Vanaf vandaag zullen over heel de wereld verontruste burgers hun zorgen mailen naar de kantoren van Prada. Bont is geen statussymbool en we zullen dat duidelijk maken met de grootste internationale campagne die we ooit gevoerd hebben."

Op bontfokkerijen worden de wilde dieren hun hele leven gehouden in draadgazen kooien, waar het voor hen onmogelijk is om natuurlijk gedrag te vertonen. Vervolgens worden ze vergast of geëlektrocuteerd. Dieren die in het wild met klemmen worden gevangen zitten dagen vast zonder eten of drinken totdat de jager langskomt ze te doden. Deze dieren - voornamelijk coyotes - proberen vaak hun ledematen door te bijten in een poging om te ontsnappen.

Naast groot dierenleed is de productie van bont erg milieuvervuilend. Bontfokkerijen en fabrieken die de vachten verwerken zorgen voor vervuiling van de grond en het oppervlaktewater. Zij pompen afvalwater en schadelijke chemicaliën de omgeving in. De wildklemmen waarmee bontdieren gevangen worden zijn niet selectief.

Daardoor komen er vaak beschermde diersoorten en huisdieren vast in te zitten. Kortom, de bontindustrie is een nachtmerrie voor duurzaamheid.

Een ruime meerderheid van de consumenten wil niets te maken hebben met de bontindustrie. Bekende modemerken hebben een bontvrijbeleid. Landen zoals Nederland, België en Noorwegen nemen afstand van het dierenleed door de bontproductie te verbieden.

Daarnaast hebben de grote steden als San Francisco en São Paulo de verkoop van bont verboden. Los Angeles en het Verenigd Koninkrijk (die sinds 2000 een bontfokverbod heeft) willen ook de verkoop van bont gaan verbieden.

Joh Vinding, voorzitter van de Fur Free Alliance: “Consumenten steunen bedrijven die het beschermen van dieren belangrijk vinden. Daarom zijn zo veel concurrenten van Prada al bontvrij gegaan. Het is tijd dat Prada zich aansluit bij de andere modegiganten en bontvrij gaat in plaats van het steunen van extreem dierenleed dat hand in hand gaat met de bontindustrie."

MODEHUIS PRADA NEGEERT DIERENLEED EN DAT IS HELEMAAL NIET STOER ...