• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Noem het maar karma of iets dergelijks

Het is voor mensen die naar een verborgen samenhang zoeken als bepaalde feiten samenvallen altijd een vraag waaróm dit gebeurt en waaróm je dat plotseling ook speciaal opvalt. Feiten en oorzaken vanuit verschillende situaties voortkomend die elkaar gelijktijdig kruisen worden in de psychologie synchronisiteit genoemd. Er is een duidelijk verschil met elkaar opvolgende feiten die in tijd en/of ruimte tegelijk gebeuren. Omdat veel mensen zich tegenwoordig gelijk aan goden wanen wil men er niet aan dat er een achterliggende oorzaak bestaat als gebeurtenissen onverwacht voor je samenkomen.

  Men noemt dat dan liever toeval of wishful thinking want sinds de computer en de digitale wereld bestaat is men tot de ontdekking gekomen dat vele zaken 'maakbaar' zijn. De 'makers' zijn gewoon mensen zelf die dat allemaal arro en handig in de wereld in elkaar geschoven hebben. Het kan natuurlijk ook moeilijk te aanvaarden zijn dat er wel een alles besturend beheerssituatie bestaat als je van zoveel onrecht op de wereld dagelijks kennis moet nemen.

Stefan Bos van Persbureau BosNewsLife.com meldt ons uit Oost-Europa hoe Asia Bibi in 2010 ter dood werd veroordeeld omdat ze christen is en omdat ze dorst had. Gister geschiedde echter enige gerechtigheid toen het vonnis werd vernietigd.

Onze redacteur Arthur van Bentem meldt ons tegelijkertijd: " Nu kan Bibi het doelwit worden van moord wanneer ze wordt vrijgelaten. Islamisten hebben een premie op haar hoofd van 50 miljoen roepies ($375.000) gezet. Salman Taseer, een dappere moslim die gouverneur was van de Pakistaanse provincie Punjab, werd vermoord alleen maar omdat hij haar steun betuigde. De Pakistaanse federale minister voor Minderheden, Shahbaz Bhatti, werd ook vermoord vanwege de verdediging van Bibi. Advocaten die opkomen voor christenen en anderen die beschuldigd worden van godslastering worden in enkele gevallen ook vermoord.

Na 3.422 dagen van wrede en ongerechtvaardigde gevangenschap als "de eerste vrouw die ter dood werd veroordeeld wegens godslastering", is het doodvonnis tegen Asia Noreen Bibi eindelijk vernietigd. Het Pakistaanse Hooggerechtshof heeft vandaag het doodvonnis tegen Bibi, een rooms-katholieke moeder van vijf kinderen, nietig verklaard. Na in 2010 in een rechtszaak veroordeeld te zijn geweest wegens valse beschuldigingen van "godslastering", heeft het recht nu gezegevierd.

Bibi moest dood omdat haar moslimmedewerkers beledigd waren dat zij, een "onreine" christen, water dronk uit een gemeenschappelijke bron. Dit oordeel was zelfs voor Pakistan, waar christenen sowieso al worden vervolgd toch te drastisch. Bibi wordt nu "om veiligheidsredenen op een onbekende plaats vastgehouden". Islamistische hardliners hebben de rechters namelijk al gedreigd dat als ze wordt vrijgelaten, de verantwoordelijken op een "afschuwelijke manier" aan hun einde zouden kunnen komen."

In gedachten hoor ik hoe woedend deze redacteuren hierover zijn. Ik hoor ze tandenknersen en besluit 's avonds ergens te gaan eten maar kan ik nog wel een hap door mijn keel krijgen na zulke berichten? Onderweg buiten zie ik weer de drie vrienden die ik in gedachten altijd 'de daklozen-elite' noem op hun vaste ontmoetingsplek vergaderen. "Heb je het al gehoord? " vragen ze. "Wij hebben het op internet gelezen. "  Eén van hun is uit Pakistan naar ons land gekomen en 'woont' hier al jaren. Ze bepraten het nieuws met mij.

"Wat een land is Pakistan. Maar goed dat je je land hebt verlaten," zeg ik. "In mijn land wonen islanieten, joden en christenen al eeuwen vredig naast elkaar," antwoordt hij heel rustig. "Het zijn alleen die fanatieke godsdienstigen die andere mensen kwellen en doden alsof het niets is." Dat raakt me diep. En ik schaam me omdat ik al die Pakistaanse mensen - de hele bevolking - zomaar even onder één noemer heb veroordeeld. Ik moest onverwacht van drie kanten het afschuwelijke nieuws horen en kwam toen meteen maar al te makkelijk in de haat-modus terecht. Alsof er opeens geen andere goede mensen in Pakistan meer zouden wonen. Haat is namelijk heel makkelijk heel dichtbij.

's Avond meldt Stefan Bos uit Oost-Europa ons dat hij net in een radio-uitzending voor Vatican News over migratie heeft gemaakt 'want Oostenrijk en Hongarije weigeren een VN-overeenkomst te tekenen voor een veilige oversteek voor migranten en vluchtelingen. Tegelijkertijd werd in Hongarije die extreem rechtse cameravrouw vrijgesproken nadat zij een vluchtende vader en jongetje met opzet liet struikelen en hen trapte.'

Bekend incident. Slecht voorbeeld. Maar er is ook een Ander Gerechtshof wat je altijd met je meedraagt en dat zit van binnen. Daarom heet het ook: ge-weten.

FOTO: DE LIJDENSWEG VAN ASIA BIBI ...