• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Succesvolle Awardshow tijdens Dutch Mountain Film Festival

  HEERLEN - Zuid-Limburg is een stukje buitenland in Nederland. Hier beginnen de bergen, dít is het decor voor het Dutch Mountain Film Festival. Over de hele wereld worden bergfilmfestivals georganiseerd. Zo heb je het Banff Mountain Filmfestival in Canada, het festival van Graz in Oostenrijk en van Trento in Italiëals het oudste en bekendste. Die zijn verenigd in de International Alliance for Mountain Film.

Sinds 2014 maakt het DMFF ook deel uit van deze avontuurlijke alliantie en heeft zich daarmee dan ook spraakmakend en creatief door de beide festival directeuren op de kaart gezet. Zowel Thijs Horbach als Toon Hezemans kozen er namelijk voor om het accent op de artistieke producties te leggen. Het gaatom aandacht voor beginnende talenten uit de regio en de Euregionale samenwerking. Naast het evenement in Heerlen is er een volwaardig programma in Aken, vijftien kilometer verderop in Duitsland).

Het DMFF wil het publiek opnieuw kennis laten maken met de schoonheid en de duurzame waarde van het ongerepte berglandschap. Bruggen bouwen en verbindingen leggen tussen cultuur en bergsportdisciplines. Eén keer per jaar een focusmoment creëren, waarbij de berg als metafoor centraal staat. De ervaring delen dat vergezichten leiden tot meer inzicht. Dat de fysieke inspanning en de intense beleving van het ‘veroveren’ van een berg een gevoel van opperste geluk teweeg brengt.

De bergfilm doet beeldend verslag van de strijd van de mens in de (verticale) wildernis en is het medium dat de pracht van ongetemde natuur registreert. De bergfilm gebruikt de bergwereld als decor en is daarnaast het souvenir van de confrontatie van de mens met het ongetemde.

Het festival vormt daarbij een onvergetelijke plek voor ontmoetingen met filmmakers, inspirerende avonturiers en oude bergkameraden in een sfeer als in een berghut. Het is net als een bergtocht met telkens nieuwe vergezichten. Het was deze keer weer een fantastisch festival. De jury was het echter volkomen eens over wie van alle inzendingen een Award verdiende.

Tijdens de Awardshow van het Dutch Mountain Filmfestival op 2 november 2018 zijn de prijzen uitgereikt aan de winnaars van de drie DMFF Awards: Winnaar van de DMFF Award 2018 is de film BASE van Richard Parry. De Spiegel Best Newcomer Award 2018 is gewonnen door de film ALPTRAUM – The Last Great Adventure van Manuel Lobmaier.
De Parkstad Limburg Jury Award 2018 ging naar de film TARFALA van Johannes Östergård.

In een bomvol Royal Theater werden de prijzen aan de winnaars overhandigd door: Basanta Thapa, directeur van het Kathmandu International Mountain Film Festival, Ger Koopman, gedeputeerde Cultuur van de Provincie Limburg en en Rinus van Dijk, directeur van Filmhuis de Speigel.

Dit alles onder toeziend oog van de jury, die dit jaar bestond uit filmmaker Dorothée Meddens, professioneel klimmer Marianne van der Steen en filmmaker Allard Faas.

Filmmaker en jurylid Dorothée Meddens zei "zelden zo'n inspirerend Mountain Film Festival meegemaakt te hebben... De ingezonden films namen je volledig mee in het verhaal en blonken uit in kwaliteit. Zowel de bergsport-dscipline en de thrill van de sport als de kleine verhalen waarin universele thema's actueel werden behandeld als de schoonheid van de natuur werden in een breed perspectief en voortreffelijk neergezet."
 

FOTO: JURYLID DOROTHÉE MEDDENS VANUIT HEERLEN: "ZUID-LIMBURG IS VEEL TE VEEL EEN STUKJE BUITENLAND IN  NEDERLAND: ... ZELDEN ZO'N INSPIREREND MOUNTAIN FILM FESTIVAL MEEGEMAAKT... ZO MOOI PASSEND BIJ DE ONGEREPTE NATUUR..."