• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Kunstenaars trio AAA viert tienjarig bestaan

  ROTTERDAM - Tien jaar na hun kennismaking zijn Hans Kleinjan, Maikel Kleinjan en Roderik Faasen - oftewel kunstenaarstrio AAA - onafscheidelijk en maken zij in hun studio gezamenlijk de mooiste werken. Om deze bijzondere samenwerking te vieren organiseren de heren op 15 december een vernissage in hun studio/galerie aan de Zaagmolenkade in Rotterdam Noord.
Naast een overzichtstentoonstelling met hun beste werk van de afgelopen tien jaar zijn er tijdens de openingsavond optredens van onder andere Jules Deelder en percussionisten Steven Brezet en Murk Jiskoot.

Hans Kleinjan, Roderik Faasen en Maikel Kleinjan ontmoetten elkaar in de zomer van 2008. Het atelier van Hans Kleinjan in historisch Delfshaven werd al snel de werkplaats waar het drietal zowel een individueel als een gezamenlijk handschrift ontwikkelde. Deze plek - waar alles kon en niets moest - groeide uit tot de bakermat van het kunstenaarstrio AAA dat tien jaar na dato nog altijd actief is als het AAA. Sinds 2013 werken de kunstenaars in hun zelfgebouwde galerie en naastliggende studio aan de Zaagmolenkade 123 en 124 in het Rotterdamse Oude Noorden.

Een plek die is uitgegroeid tot de creatieve huiskamer van de stad, waar de heren dag en nacht bezig zijn met zogeheten ‘kwasterie’. “We werken veelal met zijn drieën tegelijkertijd aan hetzelfde doek," legt Hans Kleinjan uit. "Dan verschijnt er opeens een kwast over je schouder die een streep dwars zet door hetgeen jij aan het doen bent. Doordat we elkaar doorkruisen, komen we tot nieuwe inzichten waar je anders nooit aan toe zou komen.” De heren noemen hun doeken ook wel liefkozend ‘threesomes’.

Op 15 december opent AAA haar deuren om deze bijzondere samenwerking te vieren en toont het collectief een nieuwe collectie schilderijen van groots formaat, kunstwerken uit privécollecties, tekeningen en beelden. Ook zal hun samenwerking met het schoenenmerk Mascolori te zien zijn. Mascolori heeft het schilderij ‘Everything in the cloud’ gebruikt als ontwerp voor een van haar nieuwe schoenen. Zowel het schilderij als een aantal schoenen uit de nieuwe collectie zijn op 15 december te zien.

Vriend en nachtburgemeester Jules Deelder werkte door de jaren heen aan een collectie trash art-objecten, die in 2017 in De Kunsthal Rotterdam zijn geëxposeerd. Plastic gebruiksvoorwerpen zoals cocktailstampertjes, vorken, pennen, injectiespuiten en buisjes van voorgedraaide joints zijn aan elkaar gesmolten en gevormd tot insect-achtige transformers. Vrijwel de gehele collectie onder de naam 'Beelder' is ook te midden van de schilderijen van AAA te zien tijdens de expositie.

Muziek en kunst zijn voor het kunstenaarstrio onlosmakelijk met elkaar verbonden. Muziek ontbreekt dan ook niet op de openingsavond. Naast dat Jules Deelder zijn objecten tentoonstelt, zal hij achter de draaitafels plaatsnemen en de gasten voorzien van opzwepende jazz.

Tevens brengen master percussionisten Steven Brezet (Snarky Puppy, Koffie), Murk Jiskoot (Metropole Orkest) & friends een muzikale ode aan AAA.

Verdere info over AAA Gallery: de overzichtstentoonstelling is tot en met 15 februari 2019 te zien.
Atelier : Zaagmolenkade 123/124, 3035 KD Rotterdam

Toegang : gratis

...HET KUNSTENAARSCOLLECTIEF AAA ONDER HOOGSPANNING IN HUN ARTY CAVE VOLOP IN ACTIE...