• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Modeontwerper Ronald van der Kemp heeft een missie

  AMSTERDAM - Stel je voor dat je straks je telefoon kunt opladen vanuit je broekzak: hoe handig is dat? Roebyem Anders, CMO Sungevity, kan met haar nieuwe zonnepanelenjurk zelfs de kerstboom verlichten. De eyecatcher die Ronald van der Kemp voor haar ontwierp behoort nu al tot haar favorieten. Roebyem Anders: “Met deze jurk kan ik laten zien dat de zon een enorme bron van energie is waar we makkelijk gebruik van kunnen maken.”

Ronald van der Kemp, bevriend met Roebyem Anders vertelt: “Dit is geen jurk die in de collectie zit, ik wilde puur Roebyem verrassen met deze gimmick. Hoe leuk en nuttig is het als je met je jurk van alles kunt opladen en aanzetten? De zonnepanelen liggen op de schouder. Na een uur in het licht zijn de panelen werkzaam. Het stekkertje zit in de voering en kun je uit de zak trekken.”

De creatie ziet er allesbehalve technisch uit, Ronald van der Kemp wilde er juist een spannende disco- of feestjurk van maken. Ronald Van der Kemp: “De glitterstof is een leftover stof, want ik werk alleen met leftovers. Duurzaam geproduceerd dus. Ik vind het heel belangrijk dat mensen weten hoezeer het consumeren van fast fashion de wereld vervuilt.Er is wereldwijd geëxperimenteerd met solarpowered kleding. De Nederlandse ontwerpster Pauline van Dongen bracht bijvoorbeeld technologie en mode samen, evenals Tommy Hilfiger. Waarom het niet doorzet naar de high street fashion? Roebyem Anders: “Solar kleding is prachtig om een statement te maken, maar we kunnen ons nog beter focussen op zonnepanelen op grote oppervlakten zoals daken en wegen. Wat kleding betreft: focus op schoon katoen en verminder het energieverbruik bij het maken van kleding."

Roebyem Anders brengt duurzaamheid naar alle lagen van de bevolking. Ze richtte social enterprise Sungevity op om de energietransitie te versnellen: honderden huishoudens per maand stappen gemakkelijk over op zonnestroom en leren slim met energie omgaan. Ze initieerde via Stichting Schooldakrevolutie leerlingen te onderwijzen dat groene energie de norm is. De komende jaren krijgen nu vrijwel alle scholen in Nederland zonnepanelen, over de financiering daarvan is op hoofdlijnen overeenstemming bereikt met de Rijksoverheid en BNG Bank.

Met de Huurdakrevolutie heeft Roebyem Anders een inhaalslag van zonnestroom voor de huursector gekatalyseerd. Hiermee kan worden voorkomen dat sociale huurders steeds meer van hun inkomen aan energie besteden. Verder staat Roebyem Anders in de Duurzame 100 en spreekt ze regelmatig op conferenties zoals de NRC serie Energietransitie. Ze schrijft opinie artikelen over een breed scala aan onderwerpen zoals de hervorming van het energiebelastingstelsel.

Tenslotte maakte ze de zonnepanelen-installateurstraining van vluchtelingen mogelijk: deze hebben al op The Student Hotel in Amsterdam, een AZC school en een aantal gebouwen zonnepanelen geïnstalleerd.

Mode-ontwerper Ronald van der Kemp werkt al meer dan 25 jaar als ontwerper in de High Fashion industrie en kleedt celebrities als Kate Moss, Lady Gaga, Doutzen Kroes, Kendall Jenner, Céline Dion en Emma Watson. Voordat hij zijn eigen label startte, werkt hij als creative director voor grote namen als Céline (samen met Michael Kors), Guy Laroche, Escada, Bill Blass en Barneys. RVDK heeft een missie: hij wil laten zien dat ethisch verantwoorde, duurzame mode ook glamourous, uitzonderlijk en spannend kan zijn.

Zijn creaties geven een gevoel van nostalgie en verlangen naar de Golden Age van de Haute Couture. In 2017 werd Van der Kemp onderscheiden met het Prins Bernhard Cultuurfonds Mode Stipendium, een van de belangrijkste Nederlandse modeprijzen.

FOTO: KUBILAY ALTINTAS