• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Zeven Christenen in Laos gearresteerd en vandaag vrijgelaten

  VIENTIANE, LAOS - Overal ter wereld zijn er landen waar de vrijheid van mensen om hun eigen geloof te mogen belijden wordt bedreigd. En dat gaat soms zo ver dat zij zelfs de gelovigen niet toestaan de kerken waar zij toe behoren te kunnen bezoeken. In Laos vielen veligheidsbeambten zelfs tijdens de dienst een Christelijke kerk in Vientiane in het zuiden van Laos binnen en rekenden zeven gelovigen inclusief de leiders van de kerkdienst in en vervoerden ze naar het politiebureau zodat ze tijdens een onverbiddellijke opsluiting maar eens goed zouden nadenken over de straf die zij in het Nieuwe Jaar moesten tegemoet gaan.

Woordvoerder mensenrechten Sirikoon Prasertsee die de leiding heeft van de organisatie voor Religieuze Vrijheid Van Laos (HRWLRF) liet weten dat de politie plompverloren de kerk binnenstormde op zaterdag 29 december in het dorp Nakanong in het District Phin van Provincie Savannakhet wordt gevestigd.

Aanvankelijk nam de politie volgens hem drie mannelijke kerkleiders geboeid mee: genaamd Akeo, Kert, en Somwang en brachten hun naar het regionale politiehoofdkwartier. Spoedig daarna keerde de politie terug naar de Nakanong kerk en pakte nog nog 4 kerkgangers op. Deze werden door de woordvoerder geïdentificeerd als Boulai, Champee, Agàe, en Ayoung. In Laos gebruiken mensen vaak maar één naam om zich te identificeren.

"Deze vier mannen werden het laatst in de boeien geslagen en naar het hoofdkwartier van de politie van het district Phin gebracht," zei Sirikoon Prasertsee. "Daarna hebben de Veiligheidstroepen ook het podium afgebroken, de stroomlijn afgesneden, het geluidssysteem vernietigd en 3 mobiele telefoons in beslag genomen", aldus HRWLRF, die christenen in het gebied vertegenwoordigt.

De beschuldiging tegen de christenen van de politie 'luidde dat deze gelovigen "een illegale bijeenkomst hielden in de vorm van een kerkdienst met Kerstmis zonder toestemming van de staat".

HRWLRF zei de Laotiaanse overheid te hebben aangespoord om de zeven Laotiaanse christenen onmiddellijk en onvoorwaardelijk vrij te laten en de schade aan de bezittingen van de kerk en de mobiele telefoons te betalen. Het was echter totaal onduidelijk wanneer en hoe de regering op deze eisen zou reageren. Hij merkte verder op dat er de laatste tijd steeds meer ant-christelijke incidenten hebben plaats gevonden in Laos.

Provinciale en lokale autoriteiten belemmeren christelijke activiteiten. Zij werken daarbij vaak samen met anders-gerichte gemeenschapsleiders zoals boeddhistische monniken om druk uit te oefenen op christenen. Dit levert veel angst op. "Families van bekeerlingen leveren een heel akelige en belangrijke bijdrage aan deze vervolging binnenshuis".Maar activisten en lokale christenen zeggen ook dat de vervolging deels te maken heeft met zorgen binnen de communistische partij en beweging Pathet Lao, die sinds 1975 de Zuidoost-Aziatische natie regeert en een einde maakt aan een zes eeuwen oude monarchie die vervangen wordt door een streng regime.

Communisten zien de verspreiding van het christendom vooral als een bedreiging voor hun machtsbasis en denkwijze, aldus BosNewsLife. (Voor diegenen die dit niet weten: de grondlegger van het communisme Karl Marx noemde indertijd Godsdienst opium voor het volk).

Christenen vormen in Laos minder dan twee procent van de voornamelijk boeddhistische bevolking van meer dan 7 miljoen mensen, volgens de U.S. Central Intelligence Agency (CIA). Er is daarnaast ook een Laos met een nieuwe Westerse stijl. Laos werd lid van de Association of Southeast Asian Nations (ASEAN) in 1997 en van de Wereldhandelsorganisatie (WTO) in 2013. De hervormingen voltrekken zich echter langzaam.

In een verklaring aan BosNewsLife drong het HRWLRF er bij de regering van Laos op aan om "het recht van het Laotiaanse volk op godsdienstvrijheid en de bijbehorende rechten zoals gewaarborgd in de Laotiaanse grondwet en het Internationaal Verdrag inzake burgerrechten en politieke rechten, geratificeerd door Laos in 2009" te respecteren.Krachtens deze wetten heeft het individu het recht om een godsdienst of overtuiging naar keuze aan te nemen en de vrijheid om "die godsdienst of overtuiging in het openbaar te belijden".

Velen lazen wat hier gebeurd was en er volgde nog een stortvloed van publiciteit toen een grote Aziatische tv-zender vol verontwaardiging het verhaal van de gevangen kerkgangers oppikte...

En vandaag werden de gevangen Christenen vrij gelaten.

DOOR: BOSNEWSLIFE