De Spijsveiling veilt Culinaire Kunststukken
's HERTOGENBOSCH - De Spijsveiling wordt ’s werelds eerste veilingrestaurant waar culinaire kunststukken onder de hamer gaan. De Spijsbereiders zijn bekend om hun creatieve en eigenzinnige pop-up concepten komen met iets nieuws.
Na vier succesvolle edities van hun pop-up restaurant Anderhalf, waaronder een bijzondere samenwerking met Jonnie Boer (De Librije***), zijn ze toe aan iets totaal nieuws.Dat wordt: De Spijsveiling. Het gaat om een restaurant waar de maître vervangen wordt door een veilingmeester.
De Spijsbereiders gaan weer op zoek naar de mooiste producten met de mooiste verhalen. Deze worden gedurende de avond verwerkt tot culinaire kunststukken die aan bod komen. Bijzonder eten speelt de hoofdrol deze avond. De Spijsveiling is 's werelds eerste pop-up restaurant waar gerechten geveild worden.
Gedurende de avond verzamelt de gast op een luchtige manier het ideale menu bij elkaar. Een bourgondische avond met de mooiste wijnen en verrassende producten. Iedere avond is er plek voor 80 gasten die op de veiling het menu naar hun hand kunnen zetten.
De Spijsveiling vindt plaats op 14, 15 en 16 februari in de Mariakapel te ’s-Hertogenbosch.
De Spijsbereiders zeggen: ‘’Wij zijn bijzonder blij dat de GAST ons de gelegenheid biedt om de hamer neer te mogen slaan in hartje ’s-Hertogenbosch.’’
De Mariakapel in het Gasthuiskwartier wordt dus overgoten met het rebelse sausje van De Spijsbereiders. Voor wie er bij wil zijn: een ticket kost 90 euro waarmee gasten gegarandeerd 4 gangen inclusief drank krijgen geserveerd. Tickets zijn verkrijgbaar op despijsveiling.nl zolang de voorraad strekt: avonden van De Spijsbereiders zijn altijd zeer snel uitverkocht!
FOTO: FIA LUIERINK