• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Cursus media'wijsheid'voor ouderen

  HILVERSUM - is dat even heuglijk nieuws? Tot oktober kunnen ouderen een cursus mediawijsheid volgen bij Beeld en Geluid. Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum gaat in samenwerking met SeniorWeb tot oktober elke maand een mediawijsheidcursus organiseren voor ouderen.

Doel is deze groep handvatten te geven om kritisch en doelmatig met media om te gaan'' .Er is kennelijk duidelijk gebleken dat de 'wijsheid' in handen van de gewaardeerde jongere generaties is beland. Daarom draait onze maatschappij zo goed weet je wel.

Deelname aan het programma is niet gratis, maar kost rond tien en vijftien euro, afhankelijk van het feit of iemand lid is van SeniorWeb. Dat is een vereniging die computergebruik onder ouderen stimuleert. Zij zijn in ieder geval van goede bedoelingen bezield

Beeld en Geluid en SeniorWeb wijzen erop dat informatie die via diverse bronnen tot ons komt, grote invloed hebben op zelfbeeld, meningen en blik op de maatschappij. En zij hebben gelijk want er zijn hele groepen jongeren beladen met mediawijsheid die in het dagelijks leven geen normale conversatie meer kunnen opbrengen. Een gesprek met hun dat niet wordt geregisseerd door dat wat ons via media'wijsheid' allemaal bereikt put diegenen die toch in een gesprek betrokken worden totaal uit.

De tekst van het persbericht meldt dus ook dat informatie die via diverse bronnen tot ons komt, grote invloed heeft op ons zelfbeeld, onze meningen en blik op de maatschappij. Dit klinkt zo indrukwekkend dat we het niet kunnen nalaten om het nog eens te herhalen. Want: inderdaad. We kunnen het natuurlijke zelfbeeld nu totaal uitwisselen met de per telefoon of computer bereikte resultaten. Een soort van super-digitale selfie-mix.

In de verhelderende cursus wordt onder meer ingezet op het herkennen van nepnieuws en men bespreekt de technieken die worden gebruikt om desinformatie te verspreiden.

En natuurlijk kwam het zogenaamd objectieve recente Amerikaanse onderzoek ook weer boven water dat zou hebben aangetoond dat ouderen gevoelig kunnen zijn voor nepnieuws en in de groep 65-plus zelfs de voornaamste verspreiders zijn. Jaja. Misschien is het een kleine realityshock voor de wijsneuzige wetenschappertjes maar veel ouderen hebben gedurende hun al wat langere leven al de nodige onderzoeken voorbij zien komen die na een kortere of langere periode werden ingehaald door onderzoeken over hetzelfde onderwerp met een totaal tegengestelde uitkomst. Heel onwijs toch?

De eerstvolgende bijeenkomst voor de prijzenswaardige cursus is overigens op 13 februari aanstaande. Meer bij Beeld en Geluid