• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Veel Nederlands dierenleed gelukkig voorkomen

  BERGHEM - Kim Feenstra, Kimberley Klaver en Carlo Boszhard vragen aandacht voor het geweldige vrijwilligerswerk van de Stichting Dierenhulp. Zij hebben een bekende naam verkregen door hun talent en door keihard te werken. Iedereen begrijpt dat. En iedereen weet ook dat het leven waarin mensen zich steeds weer opnieuw moeten waar maken soms hard kan zijn. Maar wat is beroemdheid of bekend zijn waard naast echte menselijkheid en begrip voor anderen ook al zijn het 'maar' dieren?

Daarom durven bepaalde bekende mensen zich promoinent en welwillend achter de kracht en het werk van de Stichting Dierenhulp te scharen. Ook zij weten hoeveel NEDERLANDS dierenleed er door de Stichting Dierenleed in het afgelopen jaar is voorkomen. Dat gebeurt onder meer in Bonaire, een bijzondere gemeente van Nederland en Curacao. Een autonoom land binnen het koninkrijk waar door de Stichting sinds 2008 ruim 1755 dieren gratis werden geholpen door de dierenarts waarmee samengewerkt wordt.

Ook geen kleinigheid: op Curacao wordt met meerdere dierenartsen samengewerkt en werd eind 2018 nummer 11.691 ingevoerd in de database van Stichting Dierenhulp. Totaal dus 13.446 gratis ingrepen die veel leed voorkomen hebben. “Hier zijn we reuze trots op. Vooral omdat wij een kleine vrijwilligersorganisatie zijn die haar werk kan doen dankzij donateurs en mensen die achter onze aanpak staan. Steriliseren voorkomt dat dieren geboren worden. Dieren die over het algemeen kansloos zijn en een onzeker bestaan tegemoet zouden gaan.” aldus verklaart de Stichting Dierenhulp.

Topmodel Kim Feenstra, Actrice Kimberley Klaver en TV personality Carlo Boszhard steunen de aanpak van harte.

Via een campagne die nu van start gaat vragen ze aandacht voor dit vrijwilligerswerk. “Het is niet moeilijk om goed te doen en ik ben al ruim 15 jaar ambassadeur en heb gezien hoeveel goeds gedaan wordt met weinig middelen,” legt Carlo Boszhard uit.

“Ik reis veel en zie veel leed met dieren. Ik kwam via een collega model met deze stichting in contact en we hadden gelijk een klik. De kleinschaligheid en directheid spreekt mij enorm aan. Je weet direct wat er gedaan wordt. “ Dat zegt Kim Feenstra.

Kimberley Klaver reageert kort maar krachtig: “Niets doen hoort gewoon niet bij mij. Toekijken is daarom ook geen optie, en ik ben blij dat ik wat kan doen.”

Steriliseren geeft een natuurlijk verloop, plus een gezondere populatie, dat is bewezen.. De Stichting Dierenhulp doet het al 23 jaar en hebben daar veel ervaring mee opgebouwd. Naast preventie bewijzen ze lokale overheden nog een dienst op Sociaal vlak. Ze helpen vooral mensen die het zelf niet kunnen bekostigen.

Of er nog wat te wensen is? “Jazeker”, klinkt het direct.

“Het wordt tijd dat overheden gaan inzien dat dieren levende wezens zijn. Die emoties kennen en gevoel hebben. De dierenverordening die wij op Curacao en Bonaire hebben aangeboden zou daarom aangenomen moeten worden. Het zijn Nederlandse dieren levend in het koninkrijk Nederland, en wij laten ze niet in de steek.” Zo onomwonden en eerlijk reageert Mark Erwin Vos van Stichting Dierenhulp.

Het is maar een verzoek waar iedereen wellicht over na zou kunnen denken maar het is altijd heel mooi als mensen er de juiste mindset en middelen voor hebben...: Dat zou heel welkom zijn. Meer informatie over het vrijwilligerswerk van Stichting Dierenhulp en eventuele hulp is te vinden op de site van dierenhulp.nl