• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Rik Torn: "Wij willen echt iets veranderen..."

  AMSTERDAM - Het is TOTAAL niet in orde dat ambulance-medewerkers en hulpvaardige handhavers in de grote stad Amsterdam soms hun werk niet kunnen doen door bepaalde agressieve figuren onder de uitgaande jongeren. Het gebrek aan inleving en inzicht van wat anderen moeten ondergaan maakt dat soms groepen mensen zich zogenaamd stoer willen voordoen.

En degenen die op dat moment hulp verlenen hebben geen tijd om deze ophitserige elementen te kalmeren. Want er moet onmiddellijki daadwerkelijk geholpen worden. Veel mensen - en daarmee bedoelen wij dus ook kiezers - zijn werkelijk woest over de agressie in dit soort situaties die herhaaldelijk voorkomen. En nu zijn er politici die niet begrijpen dat er maar één ding is wat je dan wel moet doen en dat is jongeren duidelijk maken waar het op staat. Laten weten dat er niet voor niets grenzen zijn.

Maar hoe kan je dat nu als je met agressie uit onverstand te maken krijgt? Sommige jongens blijken niet te begrijpen dat je niet met een heel stel één bepaalde jongen moet aanvallen en als hij dan op de grond ligt nog eens tegen zijn hoofd moet schoppen. Het lijkt hun zelfs heel stoer om keihard schoppend op een filmpje op school of YouTube te verschijnen.

Dan hoort daar door de gemeenschap iets tegenovergesteld te worden. Jongeren hebben het dan nodig om te leren dat er grenzen bestaan en waarom. Daar moet aan gewerkt worden in onze maatschappij. Dat is net zo belangrijk als niet-roken of de Bob zijn.

VVD-raadslid Rik Torn reageerde dan ook heel terecht in een lezersbrief op Reinier van Dantzig (D66) in het Parool want Torn wil dat de handhavers veel meer support krijgen en neemt het op voor Amsterdamse handhavers.

Gisteren konden Amsterdamse lezers de beschuldiging lezen van Reinier van Dantzig (D66) aan Torns adres dat de VVD 'primaire woede wil promoveren tot politiek statement'. Heel ingewikkeld gezegd bedoelt hij dat het raadslid alleen maar goed wil overkomen en niet meent wat hij zegt . En dat kon Torn niet op zich laten zitten.

Vraagje? Mag Rik Torn zich daar over opwinden net als heel veel D66-ers ongetwijfeld moord en brand zouden schreeuwen als zij ziek op een brancard werden gelegd en daar zouden afglijden doordat een stel halfdronken opgeschoten jongens de chauffeur en zijn helpers aan zouden vallen. Of willen D66-ers soms ook niet heel erg graag op tijd na een hartaanval het ziekenhuis bereiken?

Deze D66-meneer moet eerst maar eens even goed nadenken over wat hij te melden heeft.

Rik Torn reageertt: "Woede ... Ja. Daar ben ik woedend over. En het is juist het totale gebrek aan woede dat D66 kenmerkt. Want boosheid is feitelijk niets anders dan het zien en willen bestrijden van onrecht. Daarom ben ik inderdaad boos. Ik ben boos omdat onze handhavers zich op straat niet kunnen verdedigen tegen tuig dat hun gezag niet wil erkennen."

Hij gaat door: "Omdat onze handhavers in naam van de gemeente de orde op de Wallen moeten bewaken, maar daar op oudejaarsavond niet naartoe durven. En omdat er partijen zijn als D66, die denken dat onze handhavers een soort halfbakken amateurs zijn die het einde van een wapenstok niet van het begin kunnen onderscheiden."

Op de warhoofdige insuïnatie reageert hij : "Wij van de VVD bedrijven echt geen politiek over de rug van onze hand­havers: handhavers zijn mensen van vlees en bloed die elke dag keihard voor ons aan het werk zijn. Amsterdamse handhavers zijn bijzonder professionele gezagsbewaarders, die zich elke dag met passie en overtuiging inzetten voor een veilig, schoon en heel Amsterdam. Zij verdienen onze ondubbelzinnige steun en voldoende middelen om zich te kunnen verdedigen bij het uitoefenen van hun taak."

En samenvattend constateert het raadslid Rik Torn wat zich al maandenlang met deze kwestie bezig houdt: "Het spreekt daarbij voor zich dat de handhavers eerst een gedegen opleiding en training krijgen. Een deel van de Amsterdamse handhavers, die in het openbaar vervoer werkzaam zijn, draagt reeds een wapenstok. Wettelijk is dit - anders dan Van Dantzig in zijn opiniestuk suggereert - dus wel degelijk mogelijk."

RAADSLID RIK TORN: ONZE AMSTERDAMSE HANDHAVERS IN HET OPENBAAR VERVOER DRAGEN REEDS EEN WAPENSTOK WAT DUS WEL WETTELIJK MOGELIJK IS ...