• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

In memoriam modejournaliste Margareth De Jong

  Margareth De Jong publicerde onder de naam Joanna Rooijackers. Zij was zeer geliefd bij haar collega's en de mensen die onderwerp waren van haar reportages. Van haar dochter ontvingen wij de indrukwekkende herinneringen die wij integraal plaatsen.

Het was zaterdag 2 maart 2019 een mooi afscheid op de begraafplaats Oud Eik en Duinen in 's-Gravenhage. Veel lieve bekenden, vrienden en familie waren aanwezig. Het graf was naderhand een bloemenzee.

Jl. 24 februari 2019 is journaliste Joanna Rooijackers, pseudoniem van Margareth de Jong-Rooijackers, op 86-jarige leeftijd overleden. Ze woonde in Den Haag, toen ze via contact met een journalist van de Haagse krant ‘Het Vaderland’ begin jaren tachtig van de vorige eeuw in aanraking kwam met de journalistiek. Hij spoorde haar aan om ook te gaan schrijven en onder zijn aansturing begon ze haar schrijverscarrière.

Ze ging schrijven voor diverse huis-aan-huis bladen in Den Haag en omstreken, zoals de Loosduinse Krant, Haag Westnieuws en De Westkrant, verspreid in het Westland. In de Katwijkse Post had ze jarenlang een rubriek “Design & Beauty”, met paginagrote artikelen over mode, kunst en cultuur in de brede zin des woords.

Vanaf 1987 zette ze haar activiteiten voort in Amsterdam. Geen onderwerp was haar te lastig, zo schreef ze eens een wervend artikel over een grafzerkenleverancier, vaak verzon ze dan zelf maar een toepasselijke legende, als ze niets relevants vond in de Romeinse of Griekse mythologie. Door haar oprechte interesse in mensen was ze een uitstekend interviewer. Ze breidde haar onderwerpen uit met beauty, wonen en lifestyle. Zo schreef ze in 1993 een succesvol boekje over diëten, Licht Bekeken.

Vanwege haar familiebanden met Nederlands-Indië had ze grote belangstelling voor Azië en speciaal Indonesië. Ze schreef artikelen over mode, kunst en cultuur voor magazines zoals Azië, de Indonesia Holland Line en Archipel. In dit laatste magazine had ze een rubriek “Pearls of Asia”. Ook aan andere landenbladen zoals En Route over Frankrijk en het Griekenland Magazine werkte ze mee.

Een ander type uitgaven vormden de vakbladen in de beautybranche, zoals Esthéticienne, Le Salon en Voetvak, waar ze artikelen over mode en bedrijfskleding voor schreef. Ook werkte ze mee aan een naslagwerk voor de cosmetische branche.

Vanaf 2005 begon Joanna voor magazine ‘The art of living’ te werken, over mode, kunst en later over wonen, design en lifestyle. Vooral het thema kunst had haar bijzondere aandacht, met vele bezoeken aan kunstbeurzen zoals TEFAF in Maastricht en PAN Amsterdam en exposities in binnen- en buitenland.

Vanaf ca. 2000 ging ze samenwerken met haar dochter W. D. Young, samen voerden ze het bureau Rooijackers Persprodukties. Joanna is tot haar 78ste jaar blijven werken, daarna heeft haar dochter alle werkzaamheden overgenomen.

Joanna zal in herinnering blijven als een warme vrouw vol humor, gekenmerkt door een groot enthousiasme en inzet voor haar journalistieke werk.