• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

8 maart – Internationale Vrouwendag 2019

  AMSTERDAM - ‘We moeten een stem geven aan vrouwen in de kledingindustrie. Dat is hard nodig om intimidatie in kledingfabrieken terug te dringen.’ Dat zegt Fair Wear Foundation’s Margreet Vrieling aan de vooravond van Internationale Vrouwendag.

Steeds meer consumenten zijn zich bewust van de slechte arbeidsomstandigheden in de kledingindustrie, zoals lage lonen en kinderarbeid. ‘Minder bekend is dat intimidatie en geweld hardnekkige problemen zijn in kledingfabrieken’, zegt Vrieling, associate director bij Fair Wear Foundation (FWF). 'Maar dat betekent niet dat het niet bestaat.’

Schreeuwen, vaak seksueel expliciet, is aan de orde van de dag in kledingfabrieken, waar de productiedruk hoog is. 80 procent van de kledingarbeiders wereldwijd is vrouw. Ze zijn vaak jong, arm en ongeschoold en leven in een door mannen gedomineerde maatschappij. Veel vrouwelijke kledingarbeiders hebben te maken met verbaal en fysiek geweld en seksuele intimidatie.

Het opsporen en oplossen van intimidatie in kledingfabrieken vereist een gezamenlijke aanpak. Vrieling: ‘Fabrieksmanagers, kledingmerken en wij als NGO dragen allemaal verantwoordelijkheid. Merken moeten er zich bewust van zijn en voorkomen dat ze eraan bijdragen, bijvoorbeeld door minder druk te leggen op een fabriek. De FWF teams die de fabrieken checken moeten het kunnen herkennen. Iedereen die kleding koopt, zou het zich moeten realiseren.'

Om tot duurzame oplossingen te komen, is het van van cruciaal belang dat kledingarbeiders er open over durven zijn, gesteund door de fabriek. ‘Als zij erover gaan praten, zullen merken en fabrieken wel moeten reageren.’ FWF en de FWF merken hebben in kledingfabrieken in Bangladesh en India klachtencommissies opgezet waar werknemers terechtkunnen. Kledingarbeiders in deze fabrieken durven steeds vaker hun stem te laten horen.

In India hebben FWF partners supervisors getraind. Vrouwelijke kledingarbeiders kregen hierdoor de kans door te groeien naar de rol van supervisor. Mannelijke supervisors werden getraind om zich meer bewust te worden van gender aspecten en methodes om conflicten op te lossen zonder geweld. Op 8 maart viert FWF samen met het Convenant Duurzame Kleding en Textiel, Plan Nederland en InRetail, Internationale Vrouwendag in Den Haag. Onder andere designer Monique Collignon zal dan spreken over de vrouwen die haar kleding maken.

Bij Fair Wear Foundation laten we zien dat er een betere manier is om kleding te maken. Met merken en andere spelers in de kledingindustrie vinden we innovatieve oplossingen voor complexe problemen. Samen maken we mode eerlijk voor iedereen

....MONIQUE COLLIGNON BRACHT ALS ÉÉN VAN DE EERSTE ONTWERPERS EEN PRACHTIGE COUTURECOLLECTIE GEMAAKT VAN .... PLASTIC FLESSEN. HEEL NEDERLAND WAS VERBAASD EN SPRAK VOL BEWONDERING OVER DIT SUPER-MIILIEUBEWUSTE INITIATIEF WAT EEN VOORBEELD WERD VOOR VELEN ...