De 'nostalgische' wintercollectie van Apriy

De wintercollectie van Apriy is geïnspireerd door de nostalgische tijd van onze grootouders. Men was vroeger gewend een select aantal luxe kledingstukken aan te schaffen en hier een lange tijd mee te doen dankzij de goede kwaliteit. In de collectie van Apriy zijn ook rijke en duurzame stoffen verwerkt uit die tijd en passen de ontwerpen helemaal bij de vrouwen-van-nu.

De eerste collectie voor vrouwen bevat vooral jassen en mantels van zware stoffen zoals bouclé tweed, bouclé mohair en gabardine wol met een elegante uitstraling. Kleuren als zwart, camel en felrood zijn favoriet en levendige dessins worden gecombineerd met met een vrouwelijke pasvorm. Daarnaast is er een mannelijke invloed terug te vinden in de overjassen die wat ruimer van pasvorm zijn en de stijlvolle wijde broeken van de Japanse gabardine stof. Deze invloed stamt uit de voor-oorlogse mode waar de inspiratie van deze collectie vandaan komt.
APRIY is een afkorting van de tweede naam van de ontwerper Frengky Apriyanto Tervoort. Het merk is officieel in augustus 2013 geboren in Bali en in januari 2014 op de Nederlandse markt gepresenteerd. De rode draad in het merk is “urban esthétique”. De ontwerper neemt de schoonheid en kunst in het stadse leven onder de loep en vertaalt zijn visie in zijn creaties.