Flor Amazona brengt statement sieraden

  Flor Amazona staat bekend om haar eclectische en exotische statement sieraden, die stuk voor stuk met de hand zijn vervaardigd. De nieuwste collectie van Flor Amazona's emaille bangles en oorbellen zijn een ode aan de favoriete steden van ontwerpster Ana Maria Sarmiento.

Zo is de Bogota bangle geïnspireerd op een prachtige kerk gelegen op de berg Monseratte in de hoofdstad van Colombia. Al in de pre-Columbiaanse tijd werd de berg Monseratte als heilig verklaard en tot op de dag van vandaag is het een belangrijke bedevaartsoord en grote toeristisch trekpleister. Inmiddels zijn de 24k vergulde sieraden van Flor Amazona te vinden bij onder andere Bibi's, Bles Concept store, Imitch, Toute Fabienne, Styled by Juuls, Charm Luxury, Mae West en online bij styleandstories.com.

Het sieradenlabel Flor Amazona is bedacht door de Colombiaans sieradenontwerpster Ana Maria Sarmiento. Zij weet op een aantrekkelijke manier traditioneel precolumbiaans goudwerk te combineren met hedendaagse stijlen. Inmiddels behoort ze tot de crème de la crème van de Colombiaanse sieradenmakelaars.

Haar unieke sieraden worden onder meer met de hand vervaardigd door inheemse stammen uit het Amazone regenwoud.

Style and Stories biedt exclusieve Zuid-Amerikaanse mode, handgemaakt door de meest toonaangevende ontwerpers.