Michael Barnaart in een nieuw tijdperk

b_250_200_16777215_00_images_michaelbarnaart181.jpg  DEN HAAG - Michael Barnaart ervaart een nieuw tijdperk in zijn persoonlijke en fashionable bestaan. Als wij allemaal wel eens doormaken wil hij zichzelf helder en duidelijk nieuw "op de kaart zetten." Hij acht dat kennelijk passend in deze nieuwe uiterst zakelijke tijd. Daar geeft hij ook een uitleg over. Zijn naam was ons bekend als Michael Barnaart Van Bergen en nu wil hij zijn naam simplificeren.

Hij zegt: "Precies tien jaar na mijn debuut op de Amsterdamse modeweek is een nieuw tijdperk aangebroken. Vanaf eind februari gaat mijn label verder met een vereenvoudigde huisstijl en onder de kortere naam Michael Barnaart."

Dat klinkt superbescheiden en wat ons betreft mag iedereen zichzelf zijn met elke naam waar diegene onder geregisteerd is. Soms leven mensen ook in disbalans met een bepaalde naam. Wat zou er tegen zijn als iemand dan een zelf gewenste of noodzakelijk geachte mogelijk creatieve wijziging aanbrengt?

Wat zegt hij zelf over zijn omschakeling?

"De afgelopen jaren heb ik mijn handschrift stukje bij beetje ontleed. In een zoektocht naar de essentie van schoonheid in mode heb ik mijn werk ontdaan van het overbodige. Dat resulteert in klare lijnen, heldere kleuren en krachtige dessins. Bij deze ontwikkeling kan de identiteit van het merk niet achterblijven, dus kies ik ervoor alleen nog mijn verkorte familienaam te voeren."

Het vignet van het familiewapen verdwijnt uit het logo, maar komt in een vereenvoudigde geometrische vorm terug, zoals het kenmerkende speldje.

Zijn nieuwe Spring/Summer 2018 collectie werd geïnspireerd door het modernisme. Luchtige structuurbreisels en dessins met blokken en stippen domineren het beeld.
Naast de bekende knitwear bestaat de collectie voor het eerst deels uit geweven items.

Zoals bekend wordt de hele collectie ambachtelijk in Nederland geproduceerd. Michael Barnaart heeft momenteel in een grote sale met reuze kortingen. Op woensdag 28 februari zijn de nieuwe ontwerpen verkrijgbaar