Ronald Kolk stopt helemaal Niet

b_250_200_16777215_00_images_rkwitkant18.jpg  In een artikel van entertainment-journalist Barbara Plugge deelde zij in het dagblad De Telegraaf mee dat de couturier Ronald Kolk er mee ophoudt. Begrijpelijk dat tal van geschokte lezers totaal van streek waren door deze onthutsende aankondiging. Ronald Kolk heeft nu al jaren met veel flair zulke fantastische shows op de planken gezet! Persoonlijk was ik eveneens zeer van streek omdat de Couturekrant juist dit jaar haar 20-jarig bestaan zal vieren en dit zeer verbonden is met onze grote vaderlandse couturiers waar deze on-line krant historisch bekeken zelfs als Aller- Eerste- Modekrant op internet haar naam aan ontleend heeft.

Echte coutureshows zijn natuurlijk feestjes. Toch had de bekende journalist Plugge met haar primeur bepaald geen ongelijk maar werd haar story niet door iedereen goed begrepen. De inventieve designer Ronald Kolk is iemand met een breed scala aan talenten. Hij heeft nu een aantal geweldige en onvergetelijk mooie shows op de planken gezet. Dat stopt en hij gaat nu weer hele mooie maar Andere Dingen Doen.

Er is dus geen sprake van een afscheid vol tranen in deze donkere dagen. Het gaat om een cultuuromslag in het leven van Kolk. Deze creatieve man heeft namelijk juist allemaal nieuwe plannen. Hij stopt dus gelukkig niet. Voor sommige mensen is het in hun bestaan noodzakelijk met een beperkte maatschappelijk route te volstaan.
Verdergaande vernieuwingen of veranderingen kosten hun te veel energie. ( Ook goed. Waarom zou iedereen hetzelfde moeten zijn?)

Anderen swingen wel door naar tweede of derde carriëres en vooral bepaalde jongeren snappen dat vaak helemaal niet. Als ervaren oudere begrijp je dan dat ze nog niet vertrouwd zijn met verre perspectieven. Waarom zouden ze ook? Daar zijn ze helemaal niet mee bezig. (..."We hebben nu al uitdagingen zat aan ons hoofd.")
Er bestaan ook geen rapportcijfers over tweede of derde carriëres. Daardoor wordt iemand ook niet beter of slechter. Het wordt geheel en al bepaald door wat je zelf in je leven zoekt of vindt.

Ronald Kolk verklaart desgevraagd: "Na ruim 20 jaar met veel liefde de couture-salon op de Overtoom te hebben gehad, heb ik besloten om eind mei de deur te sluiten. Mijn salon gaat dicht. "

Tegen zijn klanten zegt hij: "Tot dat moment is het atelier werkzaam en kunnen wij uw opdrachten aannemen. Dat betekent niet dat ik stop met werken, maar wel de manier waarop ik het heb gedaan." Dat klinkt als iemand die een situatie overziet en bruisend van kracht en levenslust naar nieuwe perspectieven doorstoomt. Hij zegt: "Er zijn zo veel plannen. Bijvoorbeeld begin januari 2019 de grote tentoonstelling in Museum aan het Vrijthof te Maastricht en de expositie in Keukenhof 2018."

Maar ook meer aandacht voor zijn bedrijfskleding, theaterkleding en achter de schermen mee denken met jonge ontwerpers.

Wat goed van Ronald Kolk. Zijn assistent Patrick van der Sande gaat eveneens een nieuw traject tegemoet. Hij zal binnenkort met zijn echtgenote in Utrecht een restaurant openen.

De designer Ronald Kolk heeft zelf dan eindelijk meer tijd om zijn andere talenten de ruimte te kunnen geven. Hij denkt aan de Inrichting van restaurants en privéhuizen etcetera. "Maar ook !!! Reizen, schilderen en al die dingen waar ik weinig tijd voor heb gehad..."

Zijn enthousiasme is heel inspirerend. De uitverkoop met hoge kortingen gaat door tot eind mei 2018 maar dan ... is daar in de verte al een nieuw glansrijk perspektief.
Van Ronald Kolk gaan we vast nog heel veel horen!

...SUPER- SCHATTIGE CREATIE VAN RONALD KOLK ...  ( WÁT ZIJN ONZE VADERLANDSE COUTURIERS TOCH ... GOED) 

FOTO: JEROEN SNIJDERS