Marianne Poot: Kraakpand Prinsengracht zo snel mogelijk ontruimen

b_250_200_16777215_00_images_vvdstaking18.jpg  AMSTERDAM - Op het pand Prinsengracht 1055A verscheen zeer recent een spandoek ‘Bezet door kinderen van Mokum’. Via krakersspreekbuis Indymedia traden de krakers van dit pand naar buiten. Daarbij gaven zij aan dat zij als in Amsterdam geboren jongeren geen woning kunnen vinden. VVD-raadslid Marianne Poot: "Het is nooit een oplossing om het recht in eigen hand te nemen. We vragen het college om zo snel mogelijk tot ontruiming van dit pand over te gaan."

Hoewel het vinden van een woning inderdaad een lastige zoektocht kan zijn is het nooit een oplossing om het recht in eigen hand te nemen. Zelfbenoemde ‘kinderen van Mokum’ hebben geen hogere rechten op huizen in Amsterdam dan elke andere woningzoekende in onze stad.

"Ik vraag het college om ook contact te zoeken met omwonenden van dit kraakpand om eventuele overlast door de krakers snel te kunnen bestrijden", aldus Marianne Poot. Het is inderdaad ook raar dat 'kinderen van Mokum' zoals zij zichzelf noemen de overheid of wie dan ook een pand bezit verwarren met Sinterklaas. Er vallen namelijk geen huizen als kadootjes zomaar uit de lucht.

Je kunt je die vraag en noodzaak wel voorstellen van daklozen en vluchtelingen die radeloos onderdak zoeken maar niet van deze zogenaamde kinderen die vinden dat zij gezien hun geboorterecht en opvoeding zich voor zoiets zeldzaams en kostbaars als woonruimte in een drukke stad geen moeite hoeven te geven. Niet jarenlang ervoor hoeven te werken maar vinden dat ze het zomaar eventjes moeten kunnen opeisen.