Koningin Máxima opent vernieuwd Musis Arnhem

b_250_200_16777215_00_images_maximaarnhem18.jpg  ARNHEM - Gister heeft Koningin Máxima het vernieuwde concertgebouw Musis ‘huis voor muziek’ in Arnhem geopend. Zij deed dat met een knalharde slag op een gong. Dat was wel even lekker schrikken voor sommige van de gevoelige oortjes! 

Het gebeurde tijdens een bijzonder openingsprogramma in de Parkzaal met een eigen compositie van beroemde Het Gelders Orkest. En het werd een mooi event met 150 Arnhemse schoolkinderen onder begeleiding van Fort van Verbeelding. Bezoekers kunnen het hele weekend ook terecht bij de MUSIS OPEN. Musis is het huis voor muziek en het thuis van Het Gelders Orkest. In mei 2017 is de nieuwe Parkzaal al in gebruik genomen, een multifunctionele moderne concertzaal. De historische oude zaal, de Muzenzaal, is in stijl gerenoveerd en vanaf januari 2018 klaar voor gebruik. Beide zalen zijn geschikt voor elk genre concert en event.

Koningin Máxima is erevoorzitter van de Stichting Méér Muziek in de Klas en vindt de betrokkenheid van kinderen bij en met muziek heel belangrijk. De Stichting Méér Muziek in de Klas wil dat alle basisschoolkinderen in Nederland in 2020 goed en structureel muziekonderwijs krijgen. De samenwerking met de Arnhemse schoolkinderen is een eigen initiatief van Musis en Het Gelders Orkest.

Directeur Hans Verbugt: ‘Het vernieuwde Musis is het huis voor muziek voor iedereen. Jong en oud komen hier in aanraking met muziek, die ze al kennen en om nieuwe muziek te ontdekken’.

De opening van Musis wordt de hele maand januari 2018 gevierd met speciale concerten en activiteiten. Tijdens het openingsweekend van 12 t/m 14 januari 2018 zet Musis de deuren open en belangstellende zijn van harte welkom. Naast het Open Huis vinden er dit weekend o.a het openingsconcert van Het Gelders Orkest in samenwerking met Introdans, Toneelgroep Oostpool, ArtEZ en videocollectief Blauwe Uur plaats en nog veel méér mooie events.

De goed geslaagde renovatie en nieuwbouw van Musis is mede geïnitieerd en mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland en de gemeente Arnhem. Het Architectenbureau Van Dongen-Koschuch tekende voor het ontwerp en realisatie.

FOTO: ROB VOSS