Nieuwjaarsdiner Daklozen in de Waag op de Nieuwmarkt

b_250_200_16777215_00_images_daklozendiner18.jpg  AMSTERDAM - Op zondag 14 januari 2018 organiseerde Paul Willemse samen met Restaurant- Café In de Waag weer samen met anderen een geheel verzorgd Nieuwjaarsdiner voor de daklozen in Amsterdam. Dit diner is maar liefst voor de 19e maal georganiseerd door Paul Willemse, als initiator en vrijwillig medewerker van de werkgroep DAK.Er werd gerekend op zo'n 100 dakloze gasten die de uitnodiging aanvaardden voor dit diner in de warmte van het mooie restaurant de Waag. Tijdens het diner zorgde een band en een Amsterdamse zanger de kans voor de daklozen op een extra feestje op de dansvloer.

Het was voor de 11de maal dat het gastvrije Restaurant-Café In de Waag in het kader van wat extra aandacht voor de medemens en dan in 't bijzonder voor de daklozen van Amsterdam zorgde voor een uitvoerig en feestelijk Nieuwjaarsdiner.

Het compleet verzorgde drie-gangen menu inclusief drankjes worden door het restaurant aangeboden aan de daklozen met behulp van enkele vaste leveranciers. Vele anderen gaan daarnaast mede samen aan de slag om de avond tot een echt feest te maken. Naast de hulp van enkele vaste leveranciers is er hulp van het team van de Waag en enkele trouwe vrijwilligers. Het is een avond met bijzondere ontmoetingen voor velen met een ontroerend hartelijk karakter die nog lang goede herinneringen achterlaat.

Ook Lucas - supervisor bij In de Waag- zegt: ‘Het is altijd een fantastische avond, elk jaar kijk ik er weer naar uit. Er wordt gegeten, gedronken, gezongen en gedanst. De glimlach op die gezichten maken ons allen ook erg blij. Dat is natuurlijk ook waar je het vóór doet: mensen die normaal niet binnenkomen een geweldige avond bezorgen.’

Het unieke en zeer gewaardeerde Nieuwjaarsdiner met al die bijzondere graag ontvangen gasten begon om 17.00 uur in Restaurant-Café In de Waag op de Nieuwmarkt en duurde tot ongeveer 22.00 uur. Met zo'n avond met  zo'n prachtige energie is 2018 voor Amsterdam in ieder geval alvast weer voortreffelijk gestart!