Waarom heeft Sylvana Simons het altijd gedaan?

b_250_200_16777215_00_images_sylvanasimons17.jpg  Waarom heeft Sylvana Simons het altijd weer gedaan? Dat vraag ik mij wel eens af als ik bepaalde mensen in het openbaar of in persoonlijke gesprekken ook zo graag zo ondermijnend en verontwaardigd over haar hoor spreken. Haar politieke programma is mij onbekend. Ik ken ook de programma's van een aantal andere partijen niet maar ik heb mij wel in de loop der tijd net als iedereen een mening kunnen vormen.

Ook voel ik me niet onder druk staan omdat veel mensen wel dol op die leuke echte Zwarte Piet zijn en niet begrijpen hoe sommige gekleurde mannen dat wijd verspreide image als een aanslag op hun trots en zelfvertrouwen ervaren. Ik weet alleen maar dat sommige mensen gewoon in de gordijnen klimmen als Sylvana Simons net als alle andere politiek actieve figuren in haar werk fouten maakt. Dat gebeurde weer eens tijdens haar interview in het altijd interessante tv- programma Buitenhof. Daar werd zij dit weekend op een niet opgeklopte maar rustige wijze geïnterviewd en reageerde zij sterk en waardig.

Onmiddellijk gingen politieke tegenstanders los op de journalist van Buitenhof die 'niet genoeg tegenspel' aan Sylvana Simons geboden zou hebben. Als ware hongerige wolven probeerden zij zicn met blikkerende tanden op de interviewer te storten die zich als één van de weinigen als een ware gentleman kennelijk wel kon herinneren door welke ellende van hele erge lelijke scheldpartijen etc. Sylvana Simons is gegaan.

Eindelijk is er in de politiek wéér een vrouw die een politieke partij gaat leiden. En dan moet zij met anderen kandidaten screenen en dat gaat wel eens fout. We hebben dat toch eerder meegemaakt bij andere wel succesvolle partijen? Leuk is anders. Ja.

Niet iedereen heeft voldoende fondsen om er iemand als Inspecteur Jack Frost met die eigenwijze hoed of Detective Morse die zijn voornaam liever geheim houdt er achterheen te sturen. Misschien hebben de politieke speurneuzen van de tegenstanders van BIJ1 een onjuiste of oneerlijke levensbeschrijving wel sneller tot hun beschikking via hun Special Victims Unit. Dan kun je daar ook snel interviews over proberen te maken. En dat lukt niet altijd. So what?

En dan lees ik vanmogen weer een tv-kritiek in het A.D. van een tv-stuk "De Luizenmoeder." In het artikel (geschreven door een vrouw) staat onder meer: ... "Een comedy waar Sylvana Simons rode vlekken van krijgt en types als Sunny Bergman het apezuur, kan dat nog anno 2018 bij de publieke omroep? Ja, bleek zondagavond in De Luizenmoeder, verreweg het grappigste dat in jaren op de tv te zien is geweest. Het was heerlijk om weer eens onbedaarlijk te schateren om grappen over huidskleur en spleetogen, waarbij de heren van VI tot onschuldige koorknaapjes verbleken. Al was het tegelijk schuldbewust lachen, dat dan weer wel."

Die laatste zin bewijst dat ze wéét dat ze met zulk materiaal over de menselijke schreef gaat. Het heeft niets te maken met 'politiek correct zijn' of juist niet. Het is een nare suggestieve verbinding naar de mensen van BIJ1 toe die totaal ongegrond is.

Maar hahaha... wat voelen we ons geweldig ten koste van ... En oh-oh-wat-moet-ik-lachen om mensen die volgens mij niet aan het in mijn ogen zo ongelooflijk volmaakte hoewel oersaaie clichétype beantwoorden. O.S.M. weet je het nog? ONS SOORT MENSEN moeten zich weer eens bewijzen.