Boek: Positieve leefstijlverandering

b_250_200_16777215_00_images_boekposleefst18.jpg  Wat zou elke professional moeten weten over leefstijl- en gedragsverandering? Leef je gezond? Dan heb jij meer kans op een langer, energieker en vitaler leven. Hoewel dit over het algemeen bekend is, leven veel mensen toch nog op een ongezonde manier.

Ingrid Steenhuis en Wil Overtoom streven naar verandering hiervan en beschrijven in hun boek Positieve leefstijlverandering diverse leefstijlgedragingen, om vervolgens in te gaan op het veranderen van leefstijl. Professionals leren tips and tricks om hun cliënten permanente aanpassingen te laten doen en zo hun gezondheid te verbeteren. Maar hoe zorg je ervoor dat men zich bewust wordt van een ongezonde leefstijl en hoe motiveer je tot een gezonde verandering waarbij ingesleten gedrag wordt aangepast?

Hoe draagt de sociale omgeving bij of doet deze dat juist niet? Goeie vraag... Antwoorden op al deze vragen en handige tips en handvatten zijn te vinden in Positieve leefstijlverandering. Er wordt daarnaast extra aandacht besteed aan de kwetsbare groepen binnen onze samenleving.

Het boek bevat werkbladen die tevens te downloaden zijn, zodat de cliënt zelf aan de slag kan om zo het eigen inzicht te vergroten. De heldere uitleg van dit boek maakt het zeer toegankelijk voor professionals en cliënten om samen aan de slag te gaan en definitief stappen naar een beter leven te zetten.

Ingrid Steenhuis is hoogleraar Preventie aan de Vrije Universiteit. Wil Overtoom heeft jarenlange ervaring in het bedrijfsleven en meerdere verandertrajecten begeleid. Samen hebben zij de Brickhouse Academy opgericht, voor de vertaling van wetenschap over leefstijl en gedragsverandering naar de praktijk.

Boek:: Positieve leefstijlverandering
Auteurs: Ingrid Steenhuis & Wil Overtoom
Uitgeverij SWP