Veel problemen met de Finish in Zicht...

b_250_200_16777215_00_images_timtomdakar18.jpg  CORDOBA - Wat een problemen in Etappe 14 voor Tim en Tom Coronel. En de finish is nog wel in zicht! Een laatste proef van 119 kilometer waarin liefst dertig rivieren overgestoken moeten worden. De concentratie mag absoluut niet verslappen tot de vlag gevallen is. Daarna is er tijd voor feest, heerlijk eten en een welverdiende nachtrust in een goed bed! Maar zo ver is het nog lang niet.

Het venijn zit hem in de staart van deze editie van de Dakar Rally. Op de voorlaatste dag van de monsterrally in Zuid-Amerika werden de klassementen nog eens flink overhoop gegooid. Ook Tim en Tom Coronel kenden geen vlekkeloze dag. Waar het duo eerder in de wedstrijd al het achterbodywork en de motorkap verloor, ging nu ook de voorruit eraan.

Dat vonden de boys niet bepaald leuk voor hun Jefferies Buggy. “We hebben 800 kilometer lang problemen gehad. Zo werd het nog wel even een zwaar dagje, op de voorlaatste dag. We hadden nog steeds problemen met de temperatuurhuishouding. De gaskabel en de schakelkabel smolten weer. Daardoor bleef hij in de tweede versnelling steken en het gas bleef hangen."

Tim zat met twee voeten bij het pedaal, eentje ervoor en eentje erachter, met zijn hand op de handrem. En dan duurt zo’n etappe lang. Maar na zo’n gevecht van twee weken kon deze laatste dag er ook nog wel bij. Het probleem valt mogelijk wel op te lossen voor de laatste dag.

De boys constateren: "De We hebben nu de voorruit eruit gehaald zodat de wind via de cockpit onder bij de motor kan komen om te koelen. Dat werkt, maar zo houden we helaas bijna geen onderdelen meer over!”

Ook voor het Nederlandse duo is deze editie van de Dakar Rally een ware uitputtingsslag geworden. Nog 120 kilometer scheiden hen van de finish. Vooral Tim kijkt daar erg naar uit: “We hebben veel lol in de auto en we hebben wel erger meegemaakt in de voorgaande jaren. We willen maar één ding voor iedereen: voor het team en voor onze relaties en voor onszelf: Over Die Finish Knallen."

Tom valt hem bij:" Een normaal mens had al tien keer opgegeven , maar gelukkig zijn wij niet normaal.” En onthou wel dat Tim de gehele rally de stuurmanskunsten voor zijn rekening heeft genomen. Mogelijk komt daar in de laatste etappe verandering in." Dat staat echter nog niet helemaal vast.

Tim: “In principe rijdt Tom de laatste 120 kilometer. Dat was de deal. Ik heb de hele Dakar gereden dus hij mag wat mij betreft over de finish rijden. Een pijnvrije slotétappe, dat zou fijn zijn.”