Stagemanager Pamela Kolsteeg zet PAMM op de kaart

b_250_200_16777215_00_images_pamelakolsteegnw18.jpg  "Morgen start ik met klussen als ZZP-er voor mijn eigen bedrijfje PAMM," verzekert Pamela Kolsteeg aan iedereen die het maar wil horen. "PAMM... heeft ergens zoiets van BAMM!... en die naam laat daardoor power zien." Ze straalt want ze heeft al tijden lang haar plannen voorbereid. Ze is bijna afgestudeerd in Leisure-management (Vrijetijds-management) bij Hogeschool INHOLLAND. " Ik werk vooral met DJ's. Het gaat om imago-begeleiding en PR. Boekingen misschien ook... ik zie mijn weg duidelijk voor mij afgetekend met mijn bedrijfje PAMM..."

Vertel... Waar komen al die plannen en ideeën van jou vandaan? "Ik wist al jaren exact wat ik graag wilde worden. Weet je dat ik vaak de enige vrouw in een mannenwereld van stagemanagers ben? Het is mijn plan om die mannenwereld eens flink op te schudden?"

Hoe wilde je dat bereiken?
"Ik ben ongeveer 5 tot 6 jaar geleden gestart en heb 3 jaar lang gratis bekertjes opgehaald. Eerst was ik runner en daar vandaan ben ik opgeklommen. Heb veel op feestjes meegeholpen en keek goed hoe andere stagemanagers hun werk deden. Je moet daarvoor vóór en achter de schermen paraat staan voor de artiesten. Zo leerde ik wat nodig is om stagemanager te zijn en werd ik meer en meer serieus genomen. En kreeg ik met mijn bedrijfje PAMM langzamerhand opdrachtgevers..."

Waar moet je allemaal op letten?
"Je zorgt er voor dat de artiesten in een goede sfeer en veilig kunnen werken. Rare figuren mogen niet naar binnen. Familie en aanhang worden verwelkomd met een drankje en krijgen een mooie plaats. Zorg er voor dat er niets mis gaat met het geluid. Je bent de schakel tussen de man van het licht en die van het geluid. Tussen de produktie en de organisatie. Als er een artiest te laat is moet dat door de anderen worden opgevangen. Je draagt er van het begin tot het einde verantwoordelijkheid voor dat alles goed verloopt. Als het nodig is regel je ook het vervoer van de artiesten na de voorstelling."

Je hebt dus veel aan je hoofd... Er was laatst veel ophef over André Hazes junior die tijdens een optreden in zijn enthousisme zijn microfoon verloor... Hoe had jij dat opgelost? "
Daar kan je weinig aan doen. Hij heeft het heel alert zelf opgelost door de microfoon van de begeleidende pianist snel te pakken. Toch moet je als stagemanager altijd achter de coulissen voor je artiesten klaar staan."

Wil zij een nieuwe Kees Tol worden zoals van Nick en Simon?
"Dat niet hoor. Ik wil op den duur artiestenmanager worden voor een grote DJ . Je kent ze wel. Mensen als Tiësto en Armin van Buuren. Ze reizen door de hele wereld met hun staf van vakmatig gespecialiseerde managers. "

Lekker spannend en heel avontuurlijk. Maar je realiseert je wel dat het een Toneelwereldje is? Niet De Echte Wereld?
"Natuurlijk. Maar dát is het voor mij. Het lijkt me een droombestaan om daarin een schakel te zijn. Dat is wat ik echt graag wil en ik ben erheen op weg. En geloof me: ik ben er zeker van dat het me lukt om dat te bereiken."

FOTO: DE VASTBERADEN PAMELA KOLSTEEG OP HET MILKSHAKE  FESTIVAL ...

(HET "KLEURRIJKSTE FESTIVAL VAN NEDERLAND" OP HET WESTERGASTERREIN IN AMSTERDAM... )