2018: Volop gedonder weer in de duinen

b_250_200_16777215_00_images_circuit182.jpg  ZANDVOORT - Wat is er mooier dan historische Formule 1 auto’s te zien rijden en te horen. Ook uiterst kostbare auto’s die normaal gesproken niet uit het museum komen, maken de reis naar Zandvoort speciaal voor dit unieke weekend. Heerlijk toch! Voeg daarbij de komst van een startveld vol klassieke DTM auto’s uit de jaren ’80 en ’90 én de unieke FIA Historic Formula 3 European Cup en de echte autosportliefhebbers weten waar zij begin september moeten zijn: in Zandvoort!

Vaste smaakmakers van de Zandvoortse kalender zijn ook in 2018 van de partij. Op 13, 14 en 15 juli staat de 18e editie van DTM Zandvoort op het programma. De felle strijd tussen BMW, Audi en Mercedes-Benz zal weer als vanouds zijn. Volop gedonder in de duinen dus.

Ook op 17 – 19 augustus staat met de ADAC GT Masters een ijzersterk raceweekend op het programma. Stoere brullende GT3 bolides vechten om de zege, terwijl ook bij de races in het bijprogramma, waaronder ADAC TCR Germany, toeschouwers ogen tekort komen.

Voor liefhebbers van Britse auto’s en andere indrukwekkende ‘premium cars’ biedt de kalender het weekend van 7 en 8 juli met het British Race Festival. Een gecombineerd programma met races en ‘vrij rijden’-sessies zorgt voor volop vermaak op het circuit. In de paddocks zijn diverse merkenclubs te zien waardoor een bezoek aan diverse kraampjes en standhouders kan worden gebracht.

Ook andere populaire lifestyle- en thema-events zoals de American Sunday, Porsche Racing Days, Bimmerworld en Supercar Sunday maken deel uit van het 2018-programma.

Naast een keur aan auto(sport)evenementen blijft Circuit Zandvoort ook in 2018 een geweldige en uitdagende locatie voor sportieve activiteiten, waaronder de Runner’s World Zandvoort Circuit Run (25 maart) en Cycling Zandvoort (16 & 17 juni). Het sportieve fietsweekend in juni krijgt daarbij een uitbreiding in de vorm van de Dare2Tri Grand Prix Triatlon Zandvoort 2018. Daarnaast biedt het fietsweekend ook veel mogelijkheden om verschillende E-bikes gratis te testen.

Met een diverse en krachtige kalender presenteert Circuit Zandvoort een boeiend jaarprogramma voor 2018. Hoogtepunten zijn: 20 – 21 mei: De derde editie van de Jumbo Racedagen, ‘driven by Max Verstappen’ met hét Nederlandse F1-talent Max Verstappen in actie.

7 & 8 juli: Het British Race Festival, een special thema evenement met veel aandacht voor Britse automerken, ‘the best of British Motorsport’ en pre-wars van de Vintage Revival Zandvoort.

13 – 15 juli: de 18e editie van het DTM-weekend in Zandvoort: gedonder in de duinen!
17 – 19 augustus: Het ADAC GT Masters-weekend, met meer dan 24 stoere GT3-bolides.
31 augustus en 1 & 2 september: De Historic Grand Prix met F1’s, GT’s en bijzondere klassiekers uit vervlogen tijden.

 

FOTO: CHRIS SCHOTANUS