Nadia Moussaid van Nieuwe Maan naar Brandpunt+

b_250_200_16777215_00_images_nadiamoussaid18.jpg  Nadia Moussaid wordt een van de vaste presentatoren van het KRO-NCRV programma Brandpunt+. Momenteel presenteert Nadia voor de NTR het wekelijkse NPO 2-programma De Nieuwe Maan, het item De Bus van het NPO Radio 1-programma Nieuws & Co en is ze tevens de vaste invaller bij Nieuws & Co. Jochem de Jong, mediadirecteur KRO-NCRV: “Nadia is een talentvolle presentator met een scherp journalistiek oog. Ze heeft een goede match met de nieuwe journalistieke koers die we met Brandpunt+ varen, waarin de verslaggevers de kijker meenemen in het verhaal.”

Nadia Moussaid zegt: “Ik wil bij Brandpunt+ verder gaan waar ik met De Nieuwe Maan ben gebleven, het zoeken naar nieuwe perspectieven en invalshoeken. Ik geloof heel erg in de nieuwe koers van constructieve, verhalende journalistiek met de combinatie van online en TV. Daarin zit wat mij betreft de toekomst van journalistiek. Ik ben enorm enthousiast om daar deel van uit te maken.”

Na haar studie sociale en culturele antropologie aan de VU werkte Nadia bij MTNL/VPRO en AT5. In 2015 maakte ze voor de KRO-NCRV de aangrijpende documentaire Leven, liefde & hiv, over twee vrouwen met hiv, en voor het online journalistieke platform Mindshakes de korte documentaire Lost Generation, over jongeren in Bosnië-Herzegovina, 20 jaar na de oorlog.

Zowel online als op tv is Brandpunt+ het nieuwe multimediale platform voor constructieve verhalen van KRO-NCRV. Dat zal ongetwijfeld verfrissend werken. Passend bij de mentaliteit van nu waarin men kritiek niet uit de weg gaat maar zich ook niet graag op autoritaire wijze over van alles en nog wat wil laten voorlichten. Er zijn ongetwijfeld journalisten en kijkers/bezoekers die diep op onderwerpen ingaan en zich daar grondig over informeren. Maar er is zoveel informatie op zoveel kanalen dat mensen doorgaans dat niet allemaal willen horen en weten omdat men daar tijd tekort voor komt. Ook bij het nieuws gaan veel mensen dan koppen snellen ofwel wegzappen.

Daarom is het ook bij sommige media nodig om de koers bij te stellen. Ook bij bekende grote organisaties en belangrijke programma's is dat altijd weer een zoektocht. Daar is moed voor nodig ook bij nieuwsprogramma's. Het is een zoektocht naar een nieuwe presentatie-formule die zonder het geforceerd strakke karakter van vroeger meer ontspannen overkomt. Feiten blijven feiten speciaal in nieuwsprogramma's. Maar mensen alleen interviewen alsof ze bij een rechtbank aan het woord worden gelaten is niet meer van nu. Meer invoelend interviewen kan daarentegen wonderen doen.

De vaste presentatoren van Brandpunt+, Henk van der Aa, Tom Kleijn, Nadia Moussaid en Liesbeth Staats, zullen daarom volop geïnteresseerd, kundig en ontspannen duiken in de thema’s van deze tijd en laten mensen aan het woord die nieuwe perspectieven bieden, die laten zien dat het ook anders kan. Vooral als er weer nieuwe deuren open gaan doordat steeds weer andere mensen aan het woord komen zal de belangstelling hiervoor steeds groter worden.  
 

FOTO: NADIA MOUSSAID BEKEND UIT 'DE NIEUWE MAAN' WAARIN VEEL BELANGRIJKE MENSEN UIT ANDERE CULTUREN GELEGENHEID KRIJGEN OM VEELVULDIG EN UITGEBREID AAN HET WOORD KOMEN...