Boeken zijn nog steeds heel belangrijk

b_250_200_16777215_00_images_boekenkast.jpg  De Correspondent meldt een mijlpaal bij de boekenuitgeverij: er zijn honderdduizend exemplaren verkocht van de huidige vijf boeken in het portfolio. De uitgeverij trekt vanwege het succes een tweede boekenredacteur op voltijdbasis aan.

Alle boeken die De Correspondent sinds 2014 uitgaf, belandden in de zogehten Bestseller 60, aldus uitgever Milou Klein Lankhorst. Een deel van de boeken werd digitaal afgenomen, maar maar liefst 85 procent van de verkochte boeken werd op papier gelezen.

Voor dit jaar wil De Correspondent meerdere boeken uitgeven, met meer begeleiding voor auteurs. De Correspondent-eindredacteur Andreas Jonkers is sinds deze maand benoemd tot adjunct-uitgever.

Volgende week verschijnt het zesde boek bij de uitgeverij: Er zijn nog 17 miljoen wachtenden voor u van Sander Heijne, over (de gevolgen van) dertig jaar marktwerking in Nederland. Volgens Klein Lankhorst leidt het online onderzoek bij het journalistieke platform De Correspondent vaak tot een boekpublicatie.

“Veel journalisten dromen daarvan: ze hebben meer tijd, ruimte en rust om journalistiek te bedrijven. En we weten nu ook dat leden onze boeken waarderen”, stelt Klein Lankhorst.

FOTO: ... WAT IS ER MOOIER OM NAAR TE KIJKEN DAN "JE  GOEIE VRIENDEN" IN DE BOEKENKAST?