Schiedam: jeneverhoofdstad van de wereld

  SCHIEDAM - Vanwege de rijke jeneverhistorie wordt Schiedam graag en vaak betiteld als jeneverhoofdstad van de wereld. Tegenwoordig wordt deze jeneverhoofdstad ook steeds vaker ‘GinCity’ genoemd.Dat heeft te maken met de initiatieven die er vanuit de traditionele branche worden genomen om nieuwe, smaakvolle gins (en jenevers!) te ontwikkelen. 

Waar de oudere generatie is opgegroeid met de pittige smaak van jonge jenevers, maken jongeren graag kennis met een ontdekkingstocht naar gins geroemd vanwege hun kwaliteit en gelagerde jenevers.

Op een steenworp afstand van het Nationaal Jenevermuseum werd in Schiedam niet voor niets het afgelopen jaar keihard gewerkt. De hoogste museummolen ter wereld is namelijk te vinden in het Museumkwartier Schiedam! Daar werd maandenlang keihard gebuffeld aan een spectaculaire renovatie en een inhoudelijke tentoonstelling binnen de eeuwen-oude muren van Molen De Walvisch.

Op dinsdag 27 februari gaan de molendeuren open en leren bezoekers hier alles over de rol van brandersmolens in Schiedam.

Met een restauratie aan de 800m2 buitenmuren, de plaatsing van verdiepingen en meters bekabeling is de molen nu klaar voor de ontvangst van nieuwsgierige bezoekers. In de Schiedamse reus wordt dan de werking van een machtige reus van een korenmolen en de relatie met de rijke jenevergeschiedenis van Schiedam op een interactieve manier overgebracht aan het volop genietende en zeer nieuwsgierige publiek.

EEN BIJZONDERE OPENING IN SCHIEDAM ...