Vreemde hekjes bij hoofdstedelijk Dijkgraafplein

  AMSTERDAM - In Nieuw-West staan moeilijk toegankelijke woningen aan het Dijkgraafplein. Eigenlijk ontoegankelijk worden voor bewoners met een beperking.Omdat er hekken staan op verschillende plekken rondom het plein is het voor mensen met een scootmobiel namelijk niet meer mogelijk om de huizen op het plein te bereiken. Het lijkt een kleinigheid maar pas op... Je zult er maar mee geconfronteerd worden. Het is nog erger namelijk...

Voor bewoners met een scootmobiel zijn de woningen alleen bereikbaar via de vooringang van de COOP-supermarkt. Via deze winkel kunnen zij gebruikmaken van de achteringang aan de Akerwateringstraat. Niet-te-geloven... Deze bewoners zijn daarmee afhankelijk van de openingstijden van de winkel voor het verlaten of binnengaan van hun woning. Dit is toch volslagen idioot?

De SP vindt het vreemd dat de hekjes zijn geplaatst zonder dat er rekening is gehouden met bewoners in een scootmobiel of rolstoel en wil dat de situatie zo snel mogelijk wordt verholpen. André Meijler, SP-bestuurscommissielid in Nieuw-West: “Het is natuurlijk prima dat het stadsdeel verbeteringen aanbrengt in de publieke ruimte, maar dan moet het niet zo zijn dat een groep bewoners daar de dupe van wordt.”

En hij vervolgt:"Wij stellen vast dat er op verschillende plekken hekken staan rondom het plein waardoor het voor mensen met een scootmobiel niet meer mogelijk is om de huizen op het plein te bereiken. Dat moet veranderen.En zo snel mogelijk zodat ook bewoners met een beperking niet meer gedupeerd worden door deze hinderlijke barricades."

Iedereen die even nadenkt vindt deze plaatsing van vreemde hekjes zeer respectloos jegens medeburgers die van een scootmobiel of rolstoel gebruik maken. De SP noemt het dan ook terecht hoogst vreemd.

André Meijler, SP-bestuurscommissielid in Nieuw-West: “Dit had al lang moeten worden verholpen. Het is natuurlijk prima dat het stadsdeel verbeteringen aanbrengt in de publieke ruimte, maar dan moet het niet zo zijn dat een groep bewoners daar de dupe van wordt.”

FOTO: ANDRÉ MEIJER OVER ZEER VREEMDE HEKJES...