David Paulus en zijn Avant Pop Art

AMSTERDAM - De show van David Paulus in een grote fotostudio kent vele futuristische personages. Het thema van deze show is het circus. Zijn couturestijl wordt ook wel Avant Pop Art genoemd als opvolger van het postmodernisme uit de 90-er jaren van de vorige eeuw. Kenmerk van Avant Pop is dat zowel het gebruik van materialen als het neerzetten van een imago vaak herleid kan worden tot invloeden van de massamedia zoals, muziek, televisie, film en games.

 David Paulus werkt vaak met een lange jurk in A-lijn of een brede korte geconstrueerde rok met elegante blouse of top. Vaak is een jurk of rok met een brede afstekend gekleurde baan afgewerkt. Bij een lange paarse mouwloze avondjurk vormen roze geplisseerde panelen en een cirkelvorm een opmerkelijk design. Een avondjurk die een groen voorpand heeft en een gele rugzijde trekt ook veel aandacht. De Aziatische vrouw in een wit linnen jurk met zwart kraagje en knopen en ceintuur ziet er ook heel sierlijk uit.
Het circus komt sterk aan bod met Pop Art verschijningen door een gekleurd pak met een Teddybeer of een masker aan de frontzijde. Ook een jurk met een koepelrok met narrenmutsen en flitsende schoenen in verschillende contrastkleuren. De levenslust van deze kleurrijke show vindt haar finale met een mysterieuze danseres in een zwarte jas met lange roze boa en kousen die op een klein podium twee lange slanke clowns aanvoert. Onder hun wit geschminckte gezichten dragen ze grote ronde kragen. Ze dansen en springen tot ze omvallen en stil blijven liggen als speelkaarten nonchalant neergeworpen uit het kaartspel.