Wit met goud bij Sepehr Magsoudi

AMSTERDAM - Sepehr: “Mijn nieuwe collectie TALKING WITH SILENCE is geïnspireerd op een jeugdherinnering. Ik liep samen met mijn neef door de tuin van een oud ziekenhuis, dat was nog in Iran, en daar waren mannen aan het werk in een kelder. Ze keken alsof ze zich gevangen voelden. In mijn herinnering was het bijna een mystieke beleving. Voor mij is een gevoel van vastzitten een illusie die je zelf creëert en dat werd mijn uitgangspunt voor de ontwerpen.’’
De catwalk show is een kort theaterstuk waarin de modellen volgens Sepehrs visie laten zien dat vastzitten een illusie is... De gehele performance bevestigt de grote voorliefde van Sepehr voor films en kostuums.

Sculpturale vormen en veel details keren regelmatig terug in de art-couture van Sepehr, die niet altijd draagbaar hoeft te zijn. ,,Met de stukken die ik laat zien, vertel ik echt een verhaal, ze zijn ook meer theatraal en filmisch. Met de spirituele symboliek wordt respectvol het positieve in elk geloof vertegenwoordigd. En tegelijk staat het voor de bevrijding van je zelf ".
Achter de getoonde collectie zit meer dan 2100 uur handwerk. Elk ‘plus’-teken is handmatig geborduurd. In de 10 silhouetten zijn in totaal 70 meter zijde verwerkt. Bovendien heeft de ontwerper speciaal voor deze collectie een sieradenlijn by loulou jewelry ontwikkeld. Deze unieke sieraden zijn binnenkort overal verkrijgbaar.
Per 15 juli a.s. wordt de READY TO WEAR collectie fall / winter 2014 van Sepehr Maghsoudi gepresenteerd bij: CO/motion PR - Utrechtsedwarsstraat 13hs - 1017 WB Amsterdam.