Claes Iversen lanceert couture

AMSTERDAM - Niet alleen Couture maar ook een complete garderobe bestaande uit designer-items lanceert Claes Iversen op de MercedesBenz FashionWeek. Dat is een knappe ontwerpers-prestatie omdat beide collecties onherroepelijk de sfeer en inspiratie van dezelfde designer ademen. Maar men moet zich nu eenmaal overal - ook in de modewereld - aanpassen aan de marktmogelijkheden van het moment.

Natuurlijk blijft niet alleen het vakmanschap maar ook de drive om steeds weer nieuwe prachtige creaties te maken ook heel belangrijk voor een couturier. Daarom lanceert de van oorsprong Deense ontwerper naast zijn eerste prêt-à-portercollectie (getiteld ‘II by Claes Iversen’ ) nu dus eveneens een tiental couturestukken.

De Watteau-plooi, vernoemd naar de zijden jurken die Jean Antoine Watteau in de zeventiende eeuw schilderde, vormt daarbij het uitgangspunt voor zowel de prêt-à-porter- als de couturecollectie. Claes Iversen herinterpreteert de kenmerkende wijde capevorm van deze jurken naar een serie volumineuze couturelooks. Uitgevoerd in onder meer lichte taft, dubbele zijde en zware tafzijde.
Subtielere plooien en vouwen – zoals uitvergrote Engelse naden – geven klassieke silhouetten een eigentijdse draai en onderstrepen Iversens feilloze gevoel voor stofval. Daarnaast brengt Iversen enkele rijkelijk bewerkte looks, al dan niet volledig bewerkt met kristallen broches in bloemvorm. Zachte, gedempte tinten als bleekroze, mintgroen en nude worden afgewisseld met intense kleuren als petrol en zonnebloem geel.