‘Classiques à la Nouvelle’ van couturier Ronald Kolk

NOORDWIJK - Op maandagavond 8 september presenteert de 64 jarige couturier Ronald Kolk zijn 29e fashionshow in de grote Pickézaal van Grand Hotel Huis ter Duin te Noordwijk. Ruim 700 gasten zijn aanwezig bij deze spectaculaire show. Een feest voor alle zintuigen met als stralend middelpunt de nieuwe collectie van deze kleurrijke couturier. Artiesten, geluid- en lichtspecialisten, make-up artists, haar-stylisten en culinaire professionals maken dit grootse festijn mede mogelijk.

Classiques à la Nouvelle is het thema van dit jaar. Futuristische belijningen gebaseerd op blijvende waarden. Het klassieke ambacht van kleding maken in een nieuw jasje. Schitterende stoffen van grote modehuizen uit Engeland en Frankrijk zoals Chanel en Dior, zijn afgewerkt met materialen van nu. Semi-leer, skai, laserbewerkingen. Deze keer geen bloemen, geen romantische patronen maar een architectonische uitstraling. Strak en geometrisch in een zuivere balans.

Tegenstellingen. Twaalf modellen, zes donkere en zes blonde. Eenvoud en uitbundigheid. Zwart en ivoor, zilver en goud, knalrood en knalblauw. Couturier Ronald Kolk heeft duidelijk gekozen en een statement gemaakt. Met deze show realiseert hij de vele mooie maar bewaarde dromen van de afgelopen jaren.