Sepehr Maghsoudi maakt liefdevolle collectie

AMSTERDAM - Sepehr Maghsoudi toont deze keer in 2015 veel meer dan een couturecollectie in de Tolhuistuin waar een grandioos uitzicht op het IJ de sfeer van natuurlijke vrijheid uitstraalt. In een geheel daarbij aansluitende ambiance toont de nog jonge ontwerper een collectie vol inspiratie vanuit een komend tijdperk vol liefde voor het Al en alles om ons heen. Zijn bevlogen idealisme herinnert mij aan de lovesessies uit de sixties. Maar waar het toen ging om de oprechte naieve verrukkingen van een generatie die zich heel gelukkig en bevrijd voelde van veel stress door de ontdekking van de anti-conceptiepil is er nu sprake van veel diepere achtergronden. Sepehr Maghsoudi voelt dat het in het komend tijdperk voor ons allemaal zal gaan om keuzes bij grote levensvragen...

Beslissende keuzes voor iedereen tussen overleven of niet. Liefde en begrip als basis voor ons leven of starheid en dodelijke duisternis aanvaarden... Dat heeft niet te maken met een specifieke religie. Wel met een mentale en morele strijd van een nieuwe jonge generatie die moeizaam verworven geestelijke waarden moet verdedigen. Het gaat er in die komende jaren niet alleen om wat je kunt of meebrengt. Maar vooral om wie je bént.
Daarom wil Sepehr Maghsoudi laten zien dat mensen in de komende jaren durven te tonen wie ze zijn. 'Zijn' mensen dragen heel specifieke kleren die als liefdevolle omhulling door hem ontworpen zijn voor mensen die van binnen uit warmte en oprechtheid naar anderen toe willen uitstralen. Het innerlijk is verbonden met de uiterlijke persoonlijkheid. Het gaat ook om mensen die de rijkdom van bijzondere vormen om ons heen waarnemen en durven uitdragen. Daarbij gaat het om heel gewone dingen. Dus zeker niet om het populaire type uit te hangen dat constant uitgehongerd snakt naar aandacht van de omgeving omdat de binnenkant van de mens er niet meer op aan komt. Die persoon die anderen altijd illusies voortovert.

Sepehrs' nieuwe en aparte vormentaal toont vooral jassen en jurken met aparte nieuwe kraagvormen. En laagjes want je moet soms door iets heen kijken. En ook stevige schouderlijnen als aanzet voor sterke contouren want in de komende jaren moeten alle mensen de schouders eronder kunnen zetten. Sterk genoeg zijn om samen vanuit respect voor de ander te durven strijden voor wat belangrijk is zonder weg te kijken.