Collectie II By Claes Iversen voert terug naar mythen en sprookjes

AMSTERDAM - De Collectie II By Claes Iversen heeft een fijnzinnig en warm karakter alsof een vriendelijke en hartelijke wereld de kille leegheid van digitale communicatie heeft willen afserveren. Tijdens zijn show op de Amsterdam Fashion Week toont Claes Iversen de echte liefde voor de mens die nog van mooie oude verhalen houdt en dan zichzelf indenkt in die speelse en sprookjesachtige sferen. Daar is geen plaats voor minder dan voor het vak couture. Daar zijn de IJslandse saga’s en de Noorse mythologie en sprookjes vol betoverende kleding.

Dit alles dan gemixt met Russische invloeden vanuit Yves Saint Laurents ‘Russian Collection’, resulteert in een warme collectie vol rijke materialen en details. Maar wel met duidelijke referenties naar het koude Noorden.
Opvallend is het gebruik van biezen, deze zijn op verschillende manieren verwerkt door bijna de gehele collectie. Handwerk en huisvlijt is een duidelijke inspiratiebron, hetgeen goed te zien is in de breisels die zijn bewerkt met een grote kruissteek.
De saga’s en Noorse mythologie komen terug in de patronen maar ook in de zelfontwikkelde stoffen. Een fragiel transparant organza met witte geborduurde bloemen refereert duidelijk naar elfjes. Het gebruik van mohair, harige teddy en bouclé garens refereren aan wilde beesten.