Paul Schulten zomercouture : klasse en stijl

AMSTERDAM- Vandaag vond de schitterende coutureshow plaats van Paul Schulten in het altijd zo gastvrije Okurahotel. Voor deze zomer brengt Paul Schulten de klassieke highlights uit het indrukwekkende verleden van de internationale haute couture op de catwalk. Voorafgaand aan zijn grote show presenteert hij eerst (voor de tweede keer) zijn "Ready to wear" lijn met ook nog een beperkte prefall collectie voor winter 15/16. Deze zeer draagbare collectie bestaat uit unieke korte jasjes met opvallende dessins, rokken, pantalons en jurken. En van ieder model wordt slechts één maat geproduceerd. De show vervolgt daarna met een werkelijk unieke collectie couture creaties die getuigen van een onmiskenbare klasse en stijl.

Bij al deze creaties worden bepaalde bekende stijlen uit het coutureverleden opnieuw geïnterpreteerd in andere stoffen of smaakvol met elkaar gecombineerd. Wat te denken van een broekpak waar de klassieke Prince de Galles-ruit wordt gecombineerd met een camouflage print geweven in ...leer. Ook de klassieke chemisier met gouden knopen is uitgevoerd in satin duchesse met camouflage print. Dat is wel heel bijzonder.
Tot zijn inspiratiebronnen behoren voor Paul Schulten ook jonge internationale sterren als Taylor Swift en Megan Fox die glamour weer op een heel andere manier presenteren dan vroeger. Van de veel geïnterviewde actrice Megan Fox is bijvoorbeeld bekend dat zij heel vaak door anderen verkeerd wordt begrepen omdat zij heel openhartig is en graag grapjes maakt tegen journalisten.
De vaak ouderwets reagerende verslaggevers begrijpen niet waarom zij zo open over sexualiteit spreekt. Zij stellen haar daarom voor als een losbandige vrouw terwijl hier echt niets van klopt. Zij vertegenwoordigt een hele nieuwe jonge generatie vrouwen die heel capabel zijn en bijvoorbeeld graag ultrakorte hotpants uit de sixties dragen maar precies weten waar zij hun grenzen leggen.

Voor deze talentvolle jonge vrouwen heeft Schulten het stoere motorjack opnieuw geïnterpreteerd naar jasjes van gebloemd piqué of van Chanelstoffen gedragen op ultrakorte hotpants. Opvallend vrolijk staan ook catsuits (top en pant aanéén) maar dan met hotpant.